Boek
Nederlands

Plunderende piraten

Rachel Wright (auteur), Martin Handford (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In veel gekleurde tekeningen en korte teksten wordt verteld over het leven van zeerovers en piraten. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Plunderende piraten / tekst Rachel Wright ; met de bekende Wally-figuren van Martin Handford
Auteur
Rachel Wright
Illustrator
Martin Handford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2000
[24] p. : ill.
ISBN
90-410-0950-7

Besprekingen

Wally, de bekende figuur van Martin Handford, is ongetwijfeld de meest gezochte persoon op aarde. Dit grappig ventje, intussen al vergezeld door zijn vriendin Wenda, zijn hondje Woef en de schurk Yllaw, bevindt zich nu in de wereld van de piraten. Deze keer gaat het niet enkel om een speurtocht, maar wordt ook een brok informatie over de zeerovers verschaft. Vanuit informatief standpunt is dit geen hoogvlieger. Daarvoor is informatie te fragmentarisch. Je leest stukjes over de rooftochten, het leven aan boord, de wapens, en leert enkele bekende piraten kennen.
Het 'waar is Wally-gehalte' is vrij laag. Af en toe is er wel een van de personages op de prenten te zien. Je krijgt ook een opzoeklijstje, zodat je op de prenten toch een aantal dingen moet lokaliseren. Dit is echter geen moeilijke opdracht, aangezien de prenten weinig details bevatten. Dit opspoorwerk kan niet tippen aan de schitterende zoekplaat achterin het boek. Daarop zijn bijzonder veel details te vinden; alle mogelij…Lees verder
Deel uit de informatieve serie "Wally's sterke staaltjes". Het boekje geeft informatie in korte teksten: over wie zeerovers en piraten waren, hoe een piratenschip er uit zag, hoe het leven aan boord was, welke regels er aan boord golden, welke wapens en vlaggen piraten gebruikten en wie de bekendste piraten uit de geschiedenis waren. Sommige hoofdstukjes die steeds twee bladzijden beslaan, bevatten zoekopdrachten. Achterin is een in het boek vastgeplakte, uitvouwbare piratenposter opgenomen, eveneens met zoekopdrachten. De duidelijke kleurentekeningen vullen de tekst prima aan. De zinsbouw en het woordgebruik zijn afgestemd op kinderen vanaf ca. 10 jaar.