Boek
Nederlands

Een bijzonder pakketje : hoe een boek de wereld rondreist

Polly Faber (auteur), Klas Fahlén (illustrator)
+1
Een bijzonder pakketje : hoe een boek de wereld rondreist
×
Een bijzonder pakketje : hoe een boek de wereld rondreist Een bijzonder pakketje : hoe een boek de wereld rondreist

Een bijzonder pakketje : hoe een boek de wereld rondreist

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Prentvertelling over de reis die het verjaardagscadeau van Jay maakt vanaf de drukpers: de vrachtwagen, het schip, de trein, het sorteerbedrijf, de postbode. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Boeken, Post
Titel
Een bijzonder pakketje : hoe een boek de wereld rondreist
Auteur
Polly Faber
Illustrator
Klas Fahlén
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Special delivery
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2023
[30] p. : ill.
ISBN
9789025776602 (hardback)

Besprekingen

Eem vrolijk en informatief prentenboek over pakketbezorging. Jay is morgen jarig. Hij wacht op het boek dat hij heeft besteld, maar waar komen boeken eigenlijk vandaan? Hoe komen ze in winkels en op deurmatten terecht? De jonge lezer volgt de reis van dit prentenboek van de fabriek waarin het wordt gemaakt tot het moment waarop het boek wordt bezorgd bij Jay. Alle werknemers in de bezorgingsketen worden bij naam genoemd, aangevuld met feitjes en cijfers over pakketbezorging. In een tijd waarin alles met één klik in huis te halen lijkt, ontdekken lezers met dit boek dat er toch wel heel veel komt kijken bij het maken, verschepen, kopen en opsturen van iets als... dit boek bijvoorbeeld. Speels en begrijpelijk geschreven, met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Een bijzonder pakketje

Vooraleer we een boek in onze handen hebben, heeft het al een lange weg afgelegd. Dit prentenboek werd gedrukt in China, reisde mee met het schip van kapitein Lars, verbleef in een loods en werd daarna door Dennis vervoerd tot in de boekenwinkel. De vele kilometers die dit boek heeft afgelegd worden beeldend en verhalend weergegeven. Het is een ode aan de vele mensen die over de hele wereld hard werken, en het doet kinderen en volwassenen bewust worden van de lange weg die een boek aflegt.Dit boek is een must read voor elke jonge lezer. Er bestaan reeds tentoonstellingen en documentaires over hoe boeken worden gemaakt, maar minder over hoe boeken worden geproduceerd en vervoerd. Dit verhaal doet ons nadenken over het feit dat we massaal boeken laten drukken in het buitenland om ze dan terug naar hier te brengen. Tegelijkertijd geeft het ons een beeld van hoeveel verschillende mensen betrokken zijn bij het transporteren van een boek tot in ons land. 

<…Lees verder