Boek
Nederlands

Noa krijgt een bril

Pauline Oud (auteur)
+1
Noa krijgt een bril
×
Noa krijgt een bril Noa krijgt een bril

Noa krijgt een bril

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Noa kan niet alles meer scherp zien. Haar vader neemt haar mee naar de ogendokter en ze krijgt een mooie bril! Met gekleurde illustraties. Informatieve prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.
Onderwerp
Brillen
Titel
Noa krijgt een bril / [tekst en illustraties] Pauline Oud
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044845518 (hardback)

Besprekingen

‘Nog krijgt een bril’ leert kinderen wat er gebeurt als iemand een bril moet. In het verhaal heeft Noa moeite met kralenkettingen maken en ziet ze lieveheersbeestjes niet goed. Ze gaat met haar vader naar de ogendokter, en doen allerlei testjes. Daarna mag ze brillen passen en de mooiste uitkiezen, dan kan ze weer goed zien! In vriendelijke en informatieve stijl geschreven. Met gekleurde illustraties. Pauline Oud (Hilversum, 1963) is (onder andere) schrijver, grafisch ontwerper, illustrator en jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ik, jij en wij*'. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en …Lees verder op Wikipedia