Boek
Nederlands

Olivier de otter : een verhaal uit onze prachtige natuur

Pam Ayres (auteur), Nicola O'Byrne (illustrator)
+1
Olivier de otter : een verhaal uit onze prachtige natuur
×
Olivier de otter : een verhaal uit onze prachtige natuur Olivier de otter : een verhaal uit onze prachtige natuur

Olivier de otter : een verhaal uit onze prachtige natuur

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Olivier de otter woont vlak bij het bos, waar veel vis is en mooie natuur. Op een dag ontmoet hij daar het ottertje Olivia en krijgen ze jongen. Prentvertelling op rijm met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Otters
Titel
Olivier de otter : een verhaal uit onze prachtige natuur
Auteur
Pam Ayres
Illustrator
Nicola O'Byrne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I am Oliver the otter
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2023
[30] p. : ill.
ISBN
9789048321025 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over otters, de natuur en het milieu. Olivier de otter woont dicht bij het bos. Daar beleeft hij allerlei avonturen, ontmoet hij otter Olivia en krijgt hij jongen. Zachtaardig en op rijm geschreven, met feitjes en de omgeving waarin zij leven. Met gedetailleerde, tedere illustraties in natuurlijke kleuren. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Olivier de otter

Uit dit boek voor de allerkleinsten kan je heel wat over otters bijleren. Het boek is duidelijk voor de jongste kleuters geschreven met gemiddeld twee zinnetjes op rijm per bladzijde. De prenten zijn groot een kleurrijk. Ik kan me best voorstellen dat kleuters de otters op de prenten wel schattig vinden. De grote ogen die de dieren hebben gekregen spreken vast aan. Volwassenen zullen het misschien wat overdreven vinden.De informatie uit het boek is meestal juist. De zinnen die op rijm staan worden op de laatste pagina’s nog een keer informatief samengevat. Daar is jammer genoeg een foutje ingeslopen; Australië is geen continent. Verder is het ook op de prent van de dieren die familie zijn van de otter niet helemaal duidelijk wie juist welk dier is. Met behulp van internet kan je er wel achter komen., de prenten zijn daar duidelijk genoeg voor. Voor de kleintjes die van otters houden is dit boek een aanrader.