Een vrouwelijke arts die herstellend is van een aanval door een geesteszieke crimineel, wordt door de politie om hulp gevraagd in een zaak van een van huis weggelopen meisje dat vermoord is.
Titel
De rode kamer
Auteur
Nicci French
Vertaler
Molly Van Gelder Eelco Vijzelaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The red room
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2021 | Andere uitgaves
415 p.
ISBN
9789026353123 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil en De rode kamer is ondertussen hun vijfde thriller. Kit Quinn, een psychologische therapeute, werkt met geesteszieke criminelen. Tijdens een ondervraging van een verdachte die door de politie wordt vastgehouden op verdenking van een zedendelict, wordt ze het slachtoffer van een geweldpleging. Haar herstel neemt maanden in beslag, en voor het eerst zet Quinn vraagtekens bij haar beroep en twijfelt ze aan haar geschiktheid om haar werk verder te zetten. De wonde is geheeld tot een litteken dat haar gezicht ontsiert en haar psychologisch kwetsbaar maakt. Haar droom van de rode kamer waar ze haar angsten in opsluit, luidt voor haar een nieuw begin in. Wanneer een dakloos meisje vermoord wordt aangetroffen nabij een kanaal in Londen, gaat ze in op het verzoek van inspecteur Furth om een gesprek te voeren met de verdachte in de zaak: de zonderlinge en marginale Michael Doll, de man die haar verm…Lees verder
Het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schrijft onder de naam Nicci French succesvolle literaire thrillers. Net als in eerdere boeken van French is in 'De rode kamer' de hoofdpersoon een vrouw. Kit Quinn, arts, werkt met geesteszieke criminelen. Bij de ondervraging van een verdachte wordt ze aangevallen. Tijdens haar herstelperiode vraagt de politie haar hulp in een zaak die eenvoudig lijkt: een van huis weggelopen meisje is vermoord aangetroffen bij een Londens kanaal. De politie heeft een verdachte: dezelfde man die Kit heeft aangevallen. Maar de kwestie blijkt veel gecompliceerder dan gedacht en Kit raakt geobsedeerd door de zaak. Nicci French wordt beschouwd als een van Engelands beste thrillersauteurs. Kleine druk.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia

Suggesties