Boek
Nederlands

Wat ik het liefste doe : mountainbiken, muziek maken, turnen, timmeren, verzamelen, modelbouwen, fotograferen. 2

Moniek Vermeulen (auteur), Joris Thys (illustrator)
+1
Wat ik het liefste doe : mountainbiken, muziek maken, turnen, timmeren, verzamelen, modelbouwen, fotograferen. 2
×
Wat ik het liefste doe : mountainbiken, muziek maken, turnen, timmeren, verzamelen, modelbouwen, fotograferen. 2 Wat ik het liefste doe : mountainbiken, muziek maken, turnen, timmeren, verzamelen, modelbouwen, fotograferen. 2

Wat ik het liefste doe : mountainbiken, muziek maken, turnen, timmeren, verzamelen, modelbouwen, fotograferen. 2

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Lees wat zeven kinderen graag in hun vrije tijd doen. Bijvoorbeeld mountainbiken, muziek maken, turnen en fotograferen. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Onderwerp
Hobby's
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Wat ik het liefste doe : mountainbiken, muziek maken, turnen, timmeren, verzamelen, modelbouwen, fotograferen. 2
Auteur
Moniek Vermeulen
Illustrator
Joris Thys
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
31 p. : ill.
ISBN
9789462911697 (hardback)

Besprekingen

Veel kinderen krijgen vroeg of laat te maken met de vraag welke hobby ze hebben of graag zouden willen beoefenen. Die vraag is niet voor elk kind even gemakkelijk te beantwoorden. Deze handzame uitgave speelt daar goed op in. In het kort wordt er ingegaan op een zevental vrijetijdsbestedingen waaronder moutainbiken, muziek maken, turnen en fotograferen. Per hobby worden diverse zaken aangestipt waar je mee te maken krijgt. Ingegaan wordt o.a. op het benodigde materiaal en wat voor eigenschappen je moet hebben. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een grap en een vraaggesprek met een kind dat de hobby beoefent. De tekst staat in overzichtelijke blokken met een eigen titel. Er is een schreefloos lettertype gebruikt en een prettige interlinie. Geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de geïnterviewde kinderen en kleine tekeningen in kleur. Leuk informatief boekje uit de serie 'Lees je slim', voor wie meer wil weten over bepaalde hobby's. In deze serie verscheen nog een deel* over ho…Lees verder

Wat ik het liefste doe

Dit is het tweede boekje in de reeks 'Lees je slim. Hobby's'. Zeven kinderen vertellen wat ze in hun vrije tijd doen: mountainbiken, muziek maken, turnen, timmeren, verzamelen, modelbouwen, fotograferen. Dit zijn niet altijd de meest klassieke hobby's. Bij elke hobby wordt eerst twee pagina's uitleg gegeven over het nodige materiaal. Deze uitleg eindigt met een flauw mopje. Vervolgens lees je het interview met iemand die de hobby beoefent. De titel is telkens een woordspeling die bij de hobby past: een hobbelig praatje met een mountainbiker, een geschaafd praatje met een timmerman, een beeldig praatje met een fotograaf, ... Ik vermoed dat dit boekje nog weinig aanspreekt in een tijd waar internet volop wordt gebruikt om informatie op te zoeken. Kinderen gaan op een andere manier op zoek naar informatie over wat ze graag in hun vrije tijd doen. Of zijn deze boekjes bedoeld als hulp bij een spreekbeurt?


Over Moniek Vermeulen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nieuwsmeester

Moniek Vermeulen (Sint-Niklaas, 10 juli 1959) is een Vlaamse schrijfster van kinderboeken. Ze is getrouwd met schrijver Frank Pollet met wie ze samen de hoofdredactie vormt van Kits, een actualiteitenmagazine voor kinderen van 10 à 12 jaar. Voordat ze schrijfster werd, stond ze ongeveer 25 jaar voor de klas van een lagere school. Haar boeken werden vertaald in het Chinees, Koreaans en Deens.

Bibliografie

Fictie

 • Het lekkerbekkenalfabet (kookboekje voor kinderen)
 • Sep kiest een ma
 • spik, spek en dol
 • spik en spek in bad
 • spek is boos
 • Iedereen Gefopt
 • Het lam van Kas en Lot (samenleesboek)
 • Zeg dan wat, Guus! (samenleesboek)
 • Vriend
 • Zon
 • Muis is weg
 • De verborgen passagier
 • Waar is Siebe?
 • Siebe wil een papa kopen.
 • Siebe ♥ Mette
 • Si…Lees verder op Wikipedia