Boek
Nederlands

Help! Een verrassing!

Miriam Bos (auteur)

Help! Een verrassing!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Suusje Eekhoorn heeft een verrassing bedacht voor August de Vos. Maar wat zou die verrassing zijn? August is bang dat hij er niets aan vindt. Hij houdt van rust, en Suusje doet juist graag wilde dingen. Komt dat wel goed? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3,5 jaar.
Titel
Help! Een verrassing! / tekst en illustraties Miriam Bos
Auteur
Miriam Bos
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789047713838 (hardback) 9789047715979 (hardback, met knuffel)

Besprekingen

Suusje Eekhoorn heeft een verrassing gepland voor August de Vos. Maar August is bang dat hij de verrassing niet zo leuk zal vinden. Suusje houdt immers van wilde activiteiten, maar August houdt het liever rustig. Wat nu? We maken kennis met twee vrienden die uiteenlopende interesses en karakters hebben, maar toch een manier vinden om samen plezier te maken. De illustraties zijn telkens vergezeld van twee tot vijf zinnen, die samen een hartverwarmend verhaal vertellen. Dit debuut is ook geschikt als cadeau-idee, omdat op de eerste pagina een label staat om de naam van de eigenaar van en de naam van de gever te vermelden. Prentenboek met kleurrijke illustraties die de volledige pagina’s vullen. Vanaf ca. 3,5 jaar.

Help! Een verrassing!

August de Vos heeft het graag rustig en houdt helemaal niet van verrassingen. Zijn vriendinnetje Suus de Eekhoorn daarentegen is een energieke durfal. Wanneer Suus een verrassing voor August heeft, slaat de schrik hem dan ook om het hart. Die verrassing kan nooit goed aflopen, meent hij. Dat Suus met zijn angsten rekening houdt is natuurlijk een mooie ode aan vriendschap. Piekeren en de nood aan zekerheid worden op een speelse manier aangeraakt. En fijn ook dat het meisje hier als actief, uitbundig en energiek wordt getypeerd – dat beeld zien we niet zo vaak.August en Suus zullen ongetwijfeld vele harten veroveren. Want oh, hoe vertederend zijn die twee wel niet! Suus in haar salopetje als een acrobaat op haar fiets, August bibberend in zijn zwarte laarsjes en dan hun beide prachtige vuurrode staarten: zooo snoezig allemaal. De illustraties in klaterende kleuren zijn echt top, in het bijzonder de sfeervolle natuurbeelden waarin de aquareltoetsen voor extra ca…Lees verder