Boek
Nederlands

Niet alles is te koop : de morele grenzen van marktwerking

+1
Niet alles is te koop : de morele grenzen van marktwerking
×
Niet alles is te koop : de morele grenzen van marktwerking Niet alles is te koop : de morele grenzen van marktwerking

Niet alles is te koop : de morele grenzen van marktwerking

Kritische beschouwing over het geloof in marktwerking en de ethische consequenties van het louter economisch benaderen van het menselijk bestaan.
Titel
Niet alles is te koop : de morele grenzen van marktwerking
Auteur
Michael J. Sandel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What money can't buy : the moral limits of markets
Editie
4
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Ten Have, 2012
240 p.
ISBN
9789025901806 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De schrijver, een bekend hoogleraar politieke wetenschappen van Harvard, die al eerder naam maakte met het boek 'Rechtvaardigheid' (2010)*, filosofeert over het ontstaan van het geloof in markwerking, en probeert de lezer aan het denken te zetten over ethiek en de grenzen van de markt. Hij geeft vele boeiende voorbeelden en stelt als filosoof slechts kritische vragen zonder te oordelen. Een (wereldwijd, en ook in Nederland) actueel, maar complex thema, dat aan de hand van alledaagse voorbeelden bespreekbaar wordt gemaakt. Met een uitgebreid register en eindnoten per hoofdstuk. Zonder economische voorkennis goed leesbaar.

Over Michael J. Sandel

CC BY 3.0 - Foto van/door MeJudice

Michael Joseph Sandel (Minneapolis (Minnesota), 5 maart 1953) is een Amerikaans filosoof, gespecialiseerd in de politieke filosofie. Sandel behoort tot de communitaristische stroming binnen de politieke filosofie. Hij werd vooral bekend met zijn boek Liberalism and the Limits of Justice, dat hij in 1982 schreef als reactie op de liberale theorie die John Rawls ontwikkelde in zijn werk A Theory of Justice. In zijn kritiek stond de notie van de "unencumbered self" (het onbelaste zelf) centraal.

Momenteel is Michael Sandel actief als professor aan de faculteit politieke wetenschappen aan de Harvard-universiteit.

Biografie

In 1975 studeerde Sandel af aan de Brandeis University. Hij zette zijn studies verder voort als doctorandus onder Charles Taylor en ontving zes jaar later zijn doctoraat van het Balliol College te Oxford.

Sinds 1980 geeft hij de politieke filosofie aan de Harvard University. Zijn less…Lees verder op Wikipedia