Boek
Nederlands

Klein-Mannetje heeft geen huis

Max Velthuijs (auteur)
+1
Klein-Mannetje heeft geen huis
×
Klein-Mannetje heeft geen huis Klein-Mannetje heeft geen huis

Klein-Mannetje heeft geen huis

Max Velthuijs (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nadat zijn huisje in elkaar is gezakt, gaat een klein mannetje op zoek naar een nieuw onderkomen. Prentenboek met eenvoudige, expressieve schilderingen in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Klein-Mannetje heeft geen huis
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Klein Mannchen hat kein Haus
Editie
7
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789055797523 (hardback)

Besprekingen

Een heel klein, kaalhoofdig mannetje woont in een schoenendoos, die in elkaar zakt nadat het dagen achter elkaar heeft geregend. Het mannetje probeert een onderkomen te vinden bij verschillende dieren zoals Kikker en Konijn, maar alles mislukt. Waar moet hij nu heen? Thema van het verhaal is het geborgen zijn: het zoeken naar een gezellig en leefbaar huis, dat met anderen gedeeld wordt. Het prentenboek is royaal uitgegeven met per pagina een illustratie in heldere, vrolijke kleuren. De meeste illustraties zijn in een kader geplaatst met daaronder een eenvoudige, uit enkele regels bestaande tekst in een duidelijke schreefletter. Wat opvalt is de reclame voor het merk Bata op de schoenendoos. De in 2005 overleden illustrator maakte drie boeken over Klein-Mannetje*. Een hartverwarmend prentenboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties