Boek
Nederlands

Kikker leert vormen

Max Velthuijs (naar het werk van)
+1
Kikker leert vormen
×
Kikker leert vormen Kikker leert vormen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kikker en zijn vriendjes gaan kamperen. Rat zet de tent op en in het kampvuur roosteren ze broodjes. Kun je in de tekeningen de cirkel en de driehoek vinden? En ook de pijl, het kruis en de cilinder? Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in frisse kleuren en vormen om aan te wijzen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Kikker leert vormen / naar Max Velthuijs
Naar het werk van
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789025880392 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante prentenboek met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken vertelt een verhaal over Kikker en zijn vriendjes. Ze gaan samen kamperen. Eend kampeert het liefst dicht bij huis, dus daar zet Rat de tent op. Samen maken ze er een gezellige logeerpartij van. Elke spread is bijna volledig gevuld met de zo bekende illustraties die in frisse kleuren, deels binnen zwarte omlijningen, de sfeervolle wereld van Kikker neerzetten. Een leuke uitdaging voor de lezer is er vanaf de tweede spread. Steeds is er rechts een aantal vormen te zien die in de tekening teruggevonden kunnen worden. Bekende vormen als cirkel en driehoek, maar ook onbekendere zoals het trapezium. Ook is er een spread die gaat over ruimtelijke vormen. Daardoor is dit boek al geschikt voor oudere peuters, maar zeker ook voor kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia