Boek
Nederlands

Kikker en zijn vriendjes

Max Velthuijs (auteur)
+1
Kikker en zijn vriendjes
×
Kikker en zijn vriendjes Kikker en zijn vriendjes

Kikker en zijn vriendjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met drie verhalen over de beroemde Kikker en zijn vrienden. Prentenboek met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Kikker en zijn vriendjes
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
88 p. : ill.
ISBN
9789025857097 (hardback)

Besprekingen

Kikker is Kikker niet meer
De ‘Kikker & vriendjes’-reeks
Kikker is kikker. Met deze titel voor zijn zesde kikkerprentenboek gaf Max Velthuijs aan dat Kikker niet zomaar ‘een kikker’ is, maar ‘Kikker’, een unieke identiteit in de kinderboekenwereld.
Toen Velthuijs in 2005 stierf, betekende dit niet het einde van Kikker. Integendeel, Kikker werd levend, springlevend. De televisiereeks waarover tijdens de laatste jaren van Velthuijs’ leven al heel wat te doen was geweest, werd eindelijk gerealiseerd. Op 25 december 2008 sprong Kikker voor het eerst rond op de buis. De twaalf oorspronkelijke prentenboeken werden omgezet in animatiefilmpjes en daarnaast werden er veertien verhaaltjes bij bedacht. Deze scenario’s gaven op hun beurt weer aanleiding tot nieuwe Kikkerboeken, de zogenaamde spin-off boeken verschenen onder de reeksnaam ‘Kikker & vriendjes’. Maar is Kikker in deze Kikkerboeken nog Kikker? Was de vrees van Max Velthuijs gegrond: ‘Voor je het weet ontstaan er Disney-a…Lees verder
Bundeling van drie verhalen over de aandoenlijke en beroemde Kikker van Max Velthuijs, winnaar van de H.C. Andersenprijs 2004. Het betreffen 'Kikker is bang' (1994), 'Kikker in de kou' (1992) en 'Kikker en de vreemdeling' (1993). Behalve de verzorgde uitvoering met stevig glanzend papier biedt de uitgave niets extra's: de oorspronkelijke prentenboeken zijn gewoon achter elkaar gezet met telkens een blanco pagina als afscheiding. Voor kinderen vanaf ca. 4 (voorlezen) t/m 8 jaar (zelf lezen) is het een fijne bundel!

Kikker en zijn vriendjes

'Kikker en zijn vriendjes' is een heerlijk boek dat drie eerder verschenen verhalen van Kikker bundelt: ‘Kikker is bang’, ‘Kikker in de kou’ en ‘Kikker en de vreemdeling’. Ze gaan over bang zijn in het donker, over sneeuw, koude en winterpret en over een vreemdeling die al snel een nieuwe vriend wordt. Vriendschap is de rode draad in deze drie warme verhalen. In een eenvoudige, maar toch rijke taal en met vrolijke, expressieve prenten in frisse kleuren worden gevoelens en situaties treffend vastgelegd. De tekst is goed opgebouwd naar een verrassend einde toe. De verhalen leveren heel wat stof tot nadenken en geven aanleiding tot praten en filosoferen.
De verhalen zijn gevoelig, lief en grappig en op een schitterende manier geïllustreerd. Onder de prenten met herkenbare figuren staan enkele lijntjes tekst in eenvoudige, korte zinnentjes die gemakkelijk begrijpbaar zijn. Kortom, een geheel dat erg aanspreekt. Een lust om voor te lezen en om in te kijken, een must voor alle kleine …Lees verder

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia