Boek
Nederlands

Het goedige monster

Max Velthuijs (auteur)
+1
Het goedige monster
×
Het goedige monster Het goedige monster

Het goedige monster

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een vuurspuwend monster zorgt voor onrust in een klein land. Maar het monster blijkt helemaal niet gevaarlijk te zijn. Een slimme professor bedenkt hoe het monster de mensen kan helpen. Prentenboek met paginagrote schilderingen in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Het goedige monster / geschreven en geïllustreerd door Max Velthuijs
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
Eerste herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016 | Andere uitgaves
[32]p. : ill.
ISBN
9789025870669 (hardback)

Besprekingen

Op een dag duikt er in een rustig land een monster op. Het vreet de akkers leeg en spuwt vuur, dat kan zo niet doorgaan! Maar het monster blijkt eigenlijk best lief te zijn. En in het land woont een slimme professor, met een reusachtig goed idee. Begin jaren zeventig verscheen dit verhaal van Max Velthuijs, bekend van de boeken over Kikker. Hij refereerde aan de energiecrisis, maar vanwege het sprookjesachtige karakter is het nu nog steeds een pakkend verhaal over het goed gebruikmaken van elkaars talenten, waarbij er de nodige vooroordelen sneuvelen. De kleurige schilderingen in de zo bekende Velthuijsstijl vullen steeds twee pagina’s van stevig papier en de tekst staat ernaast tegen een witte achtergrond. Dit mooie, minder bekende deel van Velthuijs’ oeuvre verdient jonge en oude lezers. De vertaling verscheen eerder in 1996. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia