Boek
Nederlands

Mijn boek vol slimme weetjes en leuke moppen

Mathilda Masters (auteur), Kass VanderSande (illustrator)
+1
Mijn boek vol slimme weetjes en leuke moppen
×
Mijn boek vol slimme weetjes en leuke moppen Mijn boek vol slimme weetjes en leuke moppen

Mijn boek vol slimme weetjes en leuke moppen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Welk dier maakt het meeste geluid? Hoe ademen planten? Waarom hadden farao's een baard? Weetjes en moppen over allerlei onderwerpen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Weetjes, Moppen, Quizzen
Titel
Mijn boek vol slimme weetjes en leuke moppen
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Kass VanderSande
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
155 p. : ill.
ISBN
9789401495042 (hardback)

Besprekingen

Een leerzaam kinderboek met weetjes over allerlei onderwerpen, van dieren en natuur tot geschiedenis en wetenschap. Met antwoorden op vragen zoals: Welk dier is het allerluidst? Hoe ademen planten? Waarom hadden farao's een baard? Sympathiek en informatief geschreven. Met mopjes en een quiz bij elk hoofdstuk. Met bladvullende kleurenillustraties in onverzadigde kleuren. Vanaf ca. 9 jaar. Mathilda Masters (1963) is een Belgische schrijver en journalist. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels. Voor 123 Superslimme Dinge…Lees verder op Wikipedia