Boek Nederlands

Heksenhuis

Mary Hooper (auteur)

Heksenhuis

Mary Hooper (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
Jenna en haar tweelingbroer Jake die paranormale gaven hebben, moeten een rol spelen in een toneelstuk dat over een waargebeurde heksenverbranding gaat. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Heksenhuis
Auteur
Mary Hooper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Witch house
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2007
93 p.
ISBN
9789050165037

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Daisy: Nederlands

Besprekingen

De tweeling Jake en Jenna moet een rol spelen in een halloweentoneelstuk, dat verhaalt over een middeleeuwse heksenverbranding die daadwerkelijk op die plek heeft plaatsgevonden. Als er allerlei geheimzinnige, spookachtige dingen gebeuren, gaan de twee op onderzoek. Spannend verhaal, vlot geschreven in een gemakkelijke, toegankelijke stijl. Om de bijnamen die aan diverse personages worden gegeven te kunnen begrijpen, is wel enig kennig van de Engelse taal vereist. Met een spannende omslag met een zwarte kat waarachter het vuur van de brandstapel. Dit boek is bekroond met de North East Book Award. In de serie 'Schrikdraad' zijn meer delen over deze paranormale tweeling verschenen zoals 'Pesthuis', 'Spookhuis' en 'Griezelhuis'. Liefhebbers van spookverhalen zullen dit boek in een adem uitlezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Heksenhuis

Jake en Jenna zijn, zoals het tweelingen betaamt, op een haast telepathische maniet met elkaar verbonden. Alleen gaat het bij hen nog een beetje verder en maken heksen en geesten ook contact met de paranormaal begaafde tweeling. Wanneer broer en zus naar een dorpje op het Engelse platteland verhuizen en er daar een Halloweentoneelstuk op het programma staat, kan je er donder op zeggen dat de spoken zich niet onbetuigd zullen laten. De overlevering vertelt immers dat de oude Ma Morgan eeuwen geleden door de dorpelingen op de brandstapel is gezet. Hekserij was immers bewezen. Tijdens de voorbereidingen van het toneelstuk vinden er allerlei ongerijmdheden plaats. Zou de wel heel eigenaardige en eenzelvige oude vrouw die recent in het dorp is komen wonen er iets mee te maken hebben? Of komt Ma Morgan wraak nemen? Jenna en Jake willen er het fijne van weten … Dit spookverhaal bewijst dat amusement en spanning perfect samen kunnen vallen. Er zit een rotvaart in dit verhaal, dat je in één ke…Lees verder