Boek
Nederlands

Waar is Wally? : op zoek naar alle verloren spullen

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally? : op zoek naar alle verloren spullen
×
Waar is Wally? : op zoek naar alle verloren spullen Waar is Wally? : op zoek naar alle verloren spullen

Waar is Wally? : op zoek naar alle verloren spullen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally en zijn vrienden zijn heel wat waardevolle spullen kwijtgeraakt. Vergezel hen op vijf buitengewone avonturen, gevuld met honderden zoekopdrachten, verbind-de-puntjestekeningen, doedels, doolhoven, woordpuzzels en veel, veel meer! Uren speelplezier en hersenkrakers gegarandeerd! Met dit boek blijf je bezig!
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Waar is Wally? : op zoek naar alle verloren spullen
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally? The search for the lost things
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally? The search for the lost things
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2012
ISBN
9789089418418 (paperback)

Besprekingen

Waar is Wally? De zoektocht naar alle verloren spullen

Dit rijke en gevarieerde puzzelboek staat boordevol breinbrekende raadsels en zoekopdrachten. De denk-, zoek-, taal- en rekenspelletjes zijn soms best ingewikkeld. Zo moeten kinderen al een begrip hebben van even en oneven getallen, ze moeten enige notie hebben van aardrijkskunde en geschiedenis en ze moeten goed kunnen lezen. Het visuele geheugen wordt serieus getraind, de doolhoven en anagrammen zijn niet altijd eenvoudig. En zoals gewoonlijk zijn de prenten op een leuke manier overdadig en chaotisch.
Leerkrachten kunnen er ideeën in opdoen voor leuke verwerkingsopdrachten bij diverse vakken. En de kinderen kunnen er dagenlang plezier aan beleven. Een interessant sinterklaasgeschenk voor acht jaar en ouder.

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia