Boek
Nederlands

Waar is Wally : op de dool!

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally : op de dool!
×
Waar is Wally : op de dool! Waar is Wally : op de dool!

Waar is Wally : op de dool!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Zoek de beroemde Wally in verschillende doolhoven. Prentenboek met zoekplaten voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Waar is Wally : op de dool!
Auteur
Martin Handford
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Where is Wally? : a-maze-ing journeys
Uitgever
Antwerpen: standaard uitgeverij, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789002278563 (hardback)

Besprekingen

Dit zoekboek is een zoekboek voor de gevorderde zoeker. In het boek rondom hoofdpersoon Wally, die figureert in heel veel zoekboeken, is dit een variant waarin doolhoven centraal staan. Iedere plaat heeft een andere locatie als decor. Het doolhof vult twee pagina’s waarop veel te zien is. Links in de hoek staat een opdracht. Je begint steeds bij het bordje start en probeert zo met je vinger een weg te vinden naar aankomst. Om aan de opdracht te voldoen krijg je de opdracht om langs verschillende punten te komen. De platen zijn geïllustreerd rondom verscheidene thema’s zoals het museum, de luchthaven, de kasteeltuin, de snoepjesfabriek of in de ruimte. Naast de opdrachten per doolhof en de route vinden in het doolhof, zijn er op de pagina’s ook altijd de vrienden van Wally te vinden. Hierdoor raak je niet snel uitgekeken op het boek. De illustraties staan vol met de kleinste details en het volgen van de doolhoven is best moeilijk omdat de verschillende routse moeilijk van elkaar te ond…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia