Boek
Nederlands

Waar is Wally? : grappige geesten gespot

Martin Handford (auteur)

Waar is Wally? : grappige geesten gespot

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally beleeft griezelige avonturren. Hij belandt o.a. op een geestig galjoen, maakt een schipbreuk mee en gaat uiteindelijk naar een knarsende knalfuif. Kun je hem vinden tussen de honderden andere mensen? En kun je ook zijn hond en vrienden vinden? Zoekboek met transparante plastic bladen waarachter met een kartonnen zaklamp gezocht kan worden. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally? : grappige geesten gespot
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally? : the spooky spotlight search
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally? : the spooky spotlight search
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
[14] p. : ill. + zoeklicht
ISBN
9789002269400 (hardback, Standaard Uitgeverij) 9789463132596 (hardback, Memphis Belle)

Besprekingen

Over Wally, met zijn bril, spijkerbroek en rood-wit gestreepte trui en muts, die zich in allerlei situaties met massa's mensen begeeft, zijn al talloze zoekboeken verschenen. Net als 'Waar is Wally? In de schijnwerpers'* (2018) is dit boek een bijzondere variant met zes zoekplaten, gedrukt op een transparant plastic folieblad op de rechterpagina’s. Omdat de achterliggende pagina diep zwart is, is de zoekplaat nauwelijks zichtbaar, maar met behulp van een uitneembare kartonnen ‘zaklamp’ lukt dat wel. De zwarte zaklamp kan aan de zijkant worden ingestoken en door die achter de zoekplaat te bewegen, kan met de witte ‘lichtbundel’ gezocht worden. De zes overvolle zoekplaten tonen totaal uiteenlopende situaties: een galjoen, schipbreuk, grote ontsnapping, nachtvlucht, een hal in een kasteel en knalfuif. Op elke pagina staat een lijst met zoekopdrachten en op elke pagina kan ook gezocht worden naar Wally, zijn hond en vrienden. De uitgave heeft een vrijwel vierkant formaat. De pagina’s zijn…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia