Boek
Nederlands
Hoor je de leeuw brullen en de kippen kakelen? Lees de versjes over dieren en luister naar de muziek van Saint-Saëns. Vierkante uitgave met dunkartonnen bladzijden die uitvouwbaar zijn tot ruim een meter, met vrolijke kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Carnaval der dieren
Auteur
Marjet Huiberts
Componist
Camille Saint-Saëns 1835-1921
Muziek
Arthur Jussen Lucas Jussen
Verteller
Fay Lovsky
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein Media, © 2019
[16] p. : ill. + cd
Aantekening
Leperello: de pagina's kunnen opengeklapt worden tot één lange pagina
ISBN
9789047626039 (paperback)

Besprekingen

Vierkant, hardkartonnen ‘harmonica’-prentenboek (uitvouwbaar tot meer dan een meter); gebaseerd op het gelijknamige muziekstuk (1886) van componist Camille Saint-Saëns. De illustraties – vriendelijke dierfiguren in gezelschap van musicerende kindfiguurtjes – zijn gekozen uit het werk van Fiep Westendorp. De veertien prenten (op voor- en achterkant) lopen dóór dankzij het gebruik van onder meer grote kleurvlakken in de vorm van halve bollen die de scènes speels met elkaar verbinden. De lichaamstaal van de personages is duidelijk, maar het ontbreken van pupillen bij dieren als de leeuw kan lastig zijn. De bijbehorende cd in fraaie hoes (speeltijd ca. 25 minuten) bevat veertien sfeervolle muzikale fragmenten uit het muziekstuk. Beurtelings worden de dieren daarin geïntroduceerd, voorafgegaan door een vierregelig rijm (abcb); de versjes zijn tevens te vinden bij de prenten. Er wordt daarbij geattendeerd op een specifieke handeling, zoals dansen en rennen; soms wordt het desbetreffende muz…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en songwriter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Daarna werkte ze een tijdje als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Hierna studeerde zij nog orthopedagogiek en bezocht ze de schrijversvakschool in Amsterdam waar ze zang- en pianolessen volgde.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en songwriter. Ze schreef li…Lees verder op Wikipedia

Suggesties