Boek
Nederlands

Mijn eiland

Marita De Sterck (auteur), Leo Timmers (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tijdens hun vakantie in Turkije komen Jonas, zijn zusje en zijn ouders op een onbewoond eiland terecht. Daar beleven ze een spannend avontuur. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 7
Titel
Mijn eiland / De Sterck, Marita ; tek. van Timmers, Leo
Auteur
Marita De Sterck
Illustrator
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1997
85 p. : ill.
ISBN
90-276-3707-5

Besprekingen

Wanneer Jonas met z'n ouders en zusje op vakantie is in Turkije, worden ze voor een dag op een onbewoond eiland afgezet. Deze dag verloopt heel anders dan ze hadden verwacht. Origineel spannend verhaal dat kinderen vanaf een jaar of acht zeker zal boeien. Korte hoofdstukken, duidelijke letter. Op de voorkant is Jonas te zien die een vlag op het eiland neerzet. De geestige zwart-witillustraties passen bij de tekst. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marita De Sterck

Marita de Sterck (Antwerpen 16 augustus 1955) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Marita de Sterck studeerde perswetenschappen, antropologie en talen. Aan de bibliotheekschool van Gent doceert ze literatuur en antropologie. Ze geeft ook workshops aan jongeren: verhalen schrijven. Met reisverhalen debuteerde ze en heeft ondertussen al een 40-tal titels gepubliceerd: boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over ander culturen, jeugdromans, prentenboeken, makkelijk-lees-verhalen, boeken over jeugdliteratuur.

Er loopt een lijn van de groeirituelen en de inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert naar haar eigen jeugdromans. Een terugkerend thema in haar werk is hoe je kunt leren liefhebben zonder jezelf te verliezen. Ook de kracht van het vertellen en de ingewikkelde relaties tussen de generaties duiken vaak op.

Bibliografie

RST

Suggesties