Boek
Spaans

Travesuras de la niña mala

Travesuras de la niña mala

Genre:
Een Peruaanse jongen wordt in 1950 verliefd op een avontuurlijk meisje, dat tot haar dood op hem zal blijven terugvallen bij het bereiken van haar levensdoel: baden in luxe.
Onderwerp
Liefde
Titel
Travesuras de la niña mala
Auteur
Mario Vargas Llosa
Taal
Spaans
Editie
9
Uitgever
Madrid: Alfaguara, 2008 | Andere uitgaves
375 p.
ISBN
9788420469959 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een onwaarschijnlijke, maar toch meeslepende liefdesgeschiedenis tussen de verteller, een nogal saaie tolk-vertaler en zijn jeugdliefde, een soort Mata Hari, die hem aan de lopende band bedriegt. Aan de hand van dit op het eerste gezicht nogal simpele gegeven weeft Vargas Llosa een mooi opgebouwd verhaal vol humor, romantiek en onverwachte wendingen dat leest als een filmscript. Met dit boek keert Peru's beste schrijver terug naar de thematiek van eerdere boeken als 'La tia Julia y el escribidor' en 'Los cuadernos de Don Rigoberto'*, maar ditmaal in een globale setting. Het verhaal speelt zich afwisselend af in Peru, Parijs, Londen, Tokio en Madrid. Het biedt een aardig tijdsbeeld vanaf de jaren '50 tot en met de jaren '80 van de 20e eeuw. Dit veertiende boek is wederom een meesterwerk.

Over Mario Vargas Llosa

Jorge Mario Pedro Vargas Llosa (Arequipa, 28 maart 1936) is een Peruaans schrijver. Hij wordt beschouwd als een van de leidende denkers en schrijvers van Latijns-Amerika. Hij is de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur 2010.

Leven en werk

Vargas Llosa werd geboren in het gezin van Ernesto Vargas Maldonado en Dora Llosa Ureta, die op het ogenblik van zijn geboorte reeds van elkaar waren gescheiden. Hij ontmoet zijn vader voor het eerst op 10-jarige leeftijd. Vader Vargas wilde hem liever naar een militaire academie sturen, maar zoonlief kiest voor een opleiding in de literatuur en rechten aan de Universiteit San Marcos van Lima. Tijdens zijn studies ging hij reeds aan de slag als journalist.

Vargas Llosa schrijft maatschappelijk betrokken romans in een vernieuwende stijl. Het leven wordt beschreven als een nooit aflatende strijd om het bestaan. In het werk van de Peruaan spelen vaak gewelddadige figuren een rol, me…Lees verder op Wikipedia