Boek
Nederlands

Pantaleón : roman

+1
Pantaleón : roman
×
Pantaleón : roman Pantaleón : roman

Pantaleón : roman

Genre:
Een legerofficier in Peru krijgt de opdracht een mobiel bordeel op te richten omdat zijn soldaten zich vergrijpen aan de inheemse vrouwen.
Titel
Pantaleón : roman
Auteur
Mario Vargas Llosa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Pantaleón y las visitadoras
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2009
254 p.
ISBN
9789029084635

Andere talen:

Besprekingen

De in het Peruaanse Amazonegebied gelegerde soldaten vergrijpen zich in de jungledorpjes aan de vrouwen, wat aanleiding geeft tot een regen van klachten. Daarom stuurt de legerleiding kapitein Pantaleon Pantoja met de geheime opdracht om in de junglestad Iquitos een mobiel bordeel te organiseren. De opdracht is zo geheim dat Pantajo's vrouw hem vergezelt zonder te weten dat haar man bordeelhouder wordt. Mario Vargas Llosa (Peru, 1936) is een van de beroemdste Latijns-Amerikaanse schrijvers, die internationaal wordt gewaardeerd. 'Pantaleon' is een burleske vertelling met een parabelachtige achtergrond: Llosa weeft namelijk krachtige maatschappijkritiek op de Peruaanse samenleving door deze vermakelijke geschiedenis heen, zowel op sociaal als op godsdienstig vlak. Het verhaal is de drager van Llosa's scherpe visie, maar het lijdt er niet onder. Geschreven in een spitse, humoristische stijl kan het een breed publiek bekoren, hoewel een literair geschoolde lezer het meeste plezier zal put…Lees verder

Over Mario Vargas Llosa

Jorge Mario Pedro Vargas Llosa (Arequipa, 28 maart 1936) is een Peruaans schrijver. Hij wordt beschouwd als een van de leidende denkers en schrijvers van Latijns-Amerika. Hij is de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur 2010.

Leven en werk

Vargas Llosa werd geboren in het gezin van Ernesto Vargas Maldonado en Dora Llosa Ureta, die op het ogenblik van zijn geboorte reeds van elkaar waren gescheiden. Hij ontmoet zijn vader voor het eerst op 10-jarige leeftijd. Vader Vargas wilde hem liever naar een militaire academie sturen, maar zoonlief kiest voor een opleiding in de literatuur en rechten aan de Universiteit San Marcos van Lima. Tijdens zijn studies ging hij reeds aan de slag als journalist.

Vargas Llosa schrijft maatschappelijk betrokken romans in een vernieuwende stijl. Het leven wordt beschreven als een nooit aflatende strijd om het bestaan. In het werk van de Peruaan spelen vaak gewelddadige figuren een rol, me…Lees verder op Wikipedia