Boek
Nederlands

De vier kaboutertjes in de lente

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Hanneke De Jager (illustrator)
+1
De vier kaboutertjes in de lente
×
De vier kaboutertjes in de lente De vier kaboutertjes in de lente
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Verhalen over de vier kabouterkinderen Moontje, Maartje, Joep en Johannes. De broertjes en zusjes beleven in de lente allerlei kabouteravonturen. Prentenboek met kleurrijke collages en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kabouters, Lente
Titel
De vier kaboutertjes in de lente
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Hanneke De Jager
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789048825240 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek met aantrekkelijke verhaaltjes op rijm over de vier kabouterkinderen Maartje, Joep, Johannes en Moontje. Ze beleven kleine avonturen in het bos. Zo brengen ze een verdwaald jongetje naar huis, maken ze een nest voor de nachtegaal, wiegjes voor de babymuizen en helpen ze allerlei andere dieren. Mooie kleurige paginagrote illustraties in een collagetechniek waarin waterverftekeningen worden gecombineerd met draadjes wol, stukjes breiwerk, tule en andere stoffen, druppels vloeistof, walnoten en allerlei andere materialen. Dit zorgt voor een verrassend en aantrekkelijk effect. Het rijm loopt lekker en laat zich goed voorlezen. Mooi prentenboek voor kleuters en oudere peuters. De tekst is in de lege delen van de illustraties geplaatst. Het aantrekkelijke, frisgroene omslag is geheel in de stijl van het boek. Vanaf ca. 4 jaar.

De vier kaboutertjes in de lente

Vier kaboutertjes zijn de kleine helpers in het bos. Wanneer mama muis net bevallen is, toveren ze notendopjes om in lieflijke bedjes. Ze bouwen een nest voor de nachtegaal en op het einde helpen ze een jongetje de weg naar huis terugvinden. Het jongetje is erg gelukkig met zijn kaboutervriendjes. Het hele verhaal is op rijm gezet. Dit zorgt voor een plezierige kadans bij het voorlezen maar het heeft ook een zekere stroefheid. De illustraties zijn klassiek, lieflijk, romantisch in vrolijke kleuren. De kaboutertjes zijn schattig getekend, alleen jammer dat ze expressie missen door hun stereotiepe gezichtjes. In de tekeningen zijn andere materialen verwerkt, zoals stofjes, knopen, karton, wat voor meer diepte in de illustraties zorgt.


Suggesties