Boek
Nederlands

Geluk is ...

Marcus Pfister (auteur), M.E. Ander (vertaler)
Zoë en Luuk, twee muizenvriendjes, praten tijdens het vliegeren over dingen die hen gelukkig maken. Zoals in een enorme plas springen of een mooie kiezelsteen vinden. Of vliegeren met je beste vriend! Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Geluk
Titel
Geluk is ...
Auteur
Marcus Pfister
Vertaler
M.E. Ander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Weißt du, was Glück ist?
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789051163988 (hardback)

Besprekingen

Twee kleine muizenvriendjes, Zoë en Luuk, spelen op het gras met een vlieger en praten over ‘geluk’. Luuk vraagt of geluk belangrijk is. Zoë geeft een paar voorbeelden: geluk is een sneeuwvlokje dat smelt op je tong of een neerdwarrelend donsveertje. Nu begint Luuk het te begrijpen. Enthousiast benoemen beide muisjes hun eigen geluksmomenten tot zij bij de allerbelangrijkste komen. Mooi uitgevoerd oblong prentenboek over kleine momenten van geluk uit de directe leefomgeving van jonge kinderen die herkenbaar zijn voor deze doelgroep en gemakkelijk zelf beleefd kunnen worden. De lay-out is aantrekkelijk met vrolijke kleurenillustraties die doorlopen over twee pagina’s en helder uitkomen op het hagelwitte papier. De auteur en illustrator heeft een sponstechniek gebruikt die de schilderingen een bijzondere uitstraling geven. De één- tot zesregelige tekst sluit hier naadloos bij aan. De auteur is onder meer bekende van de serie over ‘De mooiste vis van de zee’. Dit voorleesprentenboek nodi…Lees verder

Geluk is ...

Hoe leg je een abstract begrip als geluk uit aan kleuters? Het wordt een pak makkelijker als je dit boek van Marcus Pfister erbij neemt. Sinds ‘De mooiste vis van de zee’ heeft deze bekende Zwitserse auteur al een indrukwekkende lijst met prentenboeken afgeleverd, en meestal zit er wel een filosofisch kantje aan. Dat is ook zo in ‘Geluk is …’ De muisjes Zoë en Luuk zijn goede maatjes en maken veel plezier. Zoë wil graag weten wat geluk eigenlijk is, want volgens haar is geluk het belangrijkste dat er is. Luuk weet het niet goed. Misschien is geluk de mooiste kiezelsteen van de wereld vinden, of een klein stukje kaas helemaal onder in je zak vinden. Mogelijk is geluk in een enorme plas springen … In prachtige illustraties zien we de vriendjes mijmeren en genieten van de zoektocht naar het antwoord op die belangrijke vraag, waarop het antwoord niet te ver gezocht moet worden. Heerlijk voorleesboek, met levenswijsheid op kleutermaat.


Suggesties