Boek
Nederlands

Iedereen aan de robot! : hoe robots onze economie en democratie gaan redden

Marcel Bullinga (auteur)
+1
Iedereen aan de robot! : hoe robots onze economie en democratie gaan redden
×
Iedereen aan de robot! : hoe robots onze economie en democratie gaan redden Iedereen aan de robot! : hoe robots onze economie en democratie gaan redden

Iedereen aan de robot! : hoe robots onze economie en democratie gaan redden

Marcel Bullinga (auteur)
Analyse van de toekomstige rol van robots en artificiële intelligentie en de veranderingen die deze met zich mee zullen brengen op allerlei gebied.
Titel
Iedereen aan de robot! : hoe robots onze economie en democratie gaan redden
Auteur
Marcel Bullinga
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2019
430 p.
ISBN
9789021412795 (paperback)

Besprekingen

De auteur is gespecialiseerd in toekomstgerichte wetenschappen en trendwatcher. In dit boek probeert hij de lezer wegwijs te maken in de wereld van morgen. Aan de hand van eigen onderzoeken, verwijzingen naar gerelateerde futurologische analyses en het bespreken van verschillende praktijksituaties krijgt de lezer een goed beeld van hoe onze samenleving ingrijpend wordt gewijzigd door verregaande innovaties op het gebied van robotisering, automatisering en overige digitale revoluties. Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? Welke prominente rol kunnen robots in onze samenleving innemen? En hoe kunnen we de macht breken van de huidige technologische elite die de regie stevig in handen heeft? De auteur neemt ons mee van het verleden naar diverse toekomstscenario's, waarbij hij geen blad voor de mond neemt over de rol van huidige techniekreuzen en hun impact op onze economie en democratie. Boeiend van begin tot eind. Met een literatuurlijst en eindnoten.

Over Marcel Bullinga

Marcel Bullinga (Ravenstein, 2 december 1958 - Sint Pancras, 15 april 2019) was een Nederlands publicist, toekomstverkenner, futuroloog en dagvoorzitter. Hij was betrokken bij de oprichting van Digitale Burgerbeweging Nederland in 1994.

In 1994 publiceerde hij voor eigen rekening en risico de eerste Nederlandstalige internetroman Roes der Zinnen. De lezer kon via internet het eerste hoofdstuk op het scherm lezen en/of printen en de andere 25 hoofdstukken bestellen, die op floppy disk werden thuisgestuurd. De site bevatte ook hypermedia foto's van 15 fotografen.

Marcel Bullinga was een futurist en trendwatcher. Hij maakte jarenlang deel uit van het Trendnetwerk van Trendslator, een netwerk van professionals en experts die er samen voor zorgen dat de verschillende stappen in het creatie- en innovatieproces ononderbroken kunnen worden genomen. En hij maakte geruime tijd deel uit van de Trendrede, een denktank die bestaat uit een groep vooraanstaande toekom…Lees verder op Wikipedia