Boek
Nederlands

Zo vieren wij feest

Mack (auteur)
+1
Zo vieren wij feest
×
Zo vieren wij feest Zo vieren wij feest

Zo vieren wij feest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In China vieren ze Nieuwjaar later dan wij. In India duurt een huwelijksfeest een paar dagen. Kijk hoe mensen in allerlei landen feest vieren. Met kleurenfoto's, grappige illustraties en vragen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Feesten, Rituelen
Titel
Zo vieren wij feest
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[58] p. : ill.
ISBN
9789044822458 (hardback)

Besprekingen

Informatief prentenboek over de verschillende manieren waarop feest wordt gevierd in de hele wereld. Verjaardagen, geboortes en religieuze feesten passeren de revue, met de nadruk op de verschillen tussen diverse landen. Zo wordt bv. Nieuwjaar hier vooral thuis gevierd met o.a. vuurwerk, wordt er in New York centraal vuurwerk afgestoken en vieren de Chinezen het veel later. Wat opvalt is de schitterende vormgeving: puntgave grote, ook collageachtige, kleurenfoto’s op mooi, stevig papier. Ze worden begeleid door een korte tekst op een witte ondergrond. De korte teksten van zo'n acht zinnen, telkens onder aan de pagina, zijn prettig van toon. Zelf lezen vraagt wel een behoorlijk leesniveau. Op de rechterpagina zijn kleine foto's omgeven door grappige, vrolijk gekleurde pentekeningen. Onder deze prenten wordt regelmatig, aan de hand van kleine tekeningen, een vrij simpele vraag gesteld. Deze vragen zijn gericht op jongere kinderen dan de informatie over de feesten. Maakt deel uit van de …Lees verder

Zo vieren wij feest

Dit boek gaat over feesten wereldwijd. Het begint bij het begin: de geboorte hier en in Bali. Dan volgen verjaardagen, nieuwjaar, moeder- en vaderdag, dierendag, bruiloft, Valentijn, Kerstmis, Pasen, Suikerfeest, Lichtfeest, Holifeest (hindoes), halloween, carnaval, Pannenkoekenfeest (Rusland), kermis, midzomernacht, Thanksgiving. Elk feest wordt kort besproken en gesitueerd in de betreffende regio's. Het is geïllustreerd met foto's en onderaan elke bladzijde staat een eenvoudige zoekplaat. De foto's zijn wel niet van hoge kwaliteit maar ze zijn duidelijk. Het boek is zeker nuttig op school.


Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Lees verder op Wikipedia

Suggesties