Boek
Nederlands

Van boomklimmers tot slaapkoppen

Mack (auteur)

Van boomklimmers tot slaapkoppen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wie klimt er in bomen, welke dieren springen ver en wat doen speeldieren? Allerlei grappige weetjes over soorten dieren, met kleurenfoto's, stripachtige tekeningen en interactieve vragen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren
Extra onderwerp
Informatieve werken, dieren
Titel
Van boomklimmers tot slaapkoppen
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813531 (hardback)

Besprekingen

Leuk dierenboek met stevig uitgevoerde bladzijden, twee afgeronde hoeken en glanzende fullcolourfoto's van dieren in het wild. Allerlei soorten, zoals oerang-oetangs, koala's, ijsberen, dolfijnen, struisvogels, cheeta's, leeuwen, gorilla's, kangaroes en pinguïns, beren en zeehonden passeren de revue. Ze zijn niet ingedeeld naar leefgebied op de wereld, maar naar gedrag. Die indeling in categorieën, twee soorten per kenmerk, is niet logisch maar wel erg speels. Zo zijn er bijvoorbeeld krachtpatsers en verspringers, boomklimmers en speeldieren, te herkennen aan het gedrag. De simpele stripachtige tekeningetjes op de rechterbladzijden naast de foto's die steeds op de linkerbladzijden staan, maken het verhaaltje luchtig en humoristisch. Interactieve vragen als 'welke koala is nog wakker?', 'welke aap kijkt er boos?' of 'welke langzame dieren zie je hier?' houden kinderen geboeid. De teksten met korte zinnen en niet al te moeilijke samengestelde woorden zijn goed afgestemd op de doelgroep…Lees verder

Van boomklimmers tot slaapkoppen

In dit informatieve boek gaat het over dieren met uitzonderlijke eigenschappen. Twee aan twee worden achtereenvolgens voorgesteld: de boomklimmers met als vertegenwoordigers de oerang-oetangs en de koala's, de speeldieren met ijsberen en dolfijnen, de hardlopers met struisvogels en cheeta's, de krachtpatsers met de leeuwen en de gorilla's, de verspringers met de kangoeroes en de pinguïns en tenslotte de slaapkoppen met de beren en de zeehonden.
Er staan veel foto's in, begeleid door een toegankelijke tekst met weetjes over elke diersoort. Heel leuk zijn de kleine tekeningen die op de foto's staan. Onderaan elke dubbele bladzijde is een fries met illustraties en soms een zoekopdracht. De leukste staat bij de koala's: vier koala's liggen op de grond één is er wakker. Welke?
Leuke en interessante informatie op kleuterniveau.

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.