Boek
Nederlands

Dag wereld, ik ben Nhi Linh

Mack (auteur)
+1
Dag wereld, ik ben Nhi Linh
×
Dag wereld, ik ben Nhi Linh Dag wereld, ik ben Nhi Linh

Dag wereld, ik ben Nhi Linh

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lees hoe het pasgeboren olifantje Nhi Linh in de dierentuin voor het eerst naar buiten gaat, met haar nichtje speelt en en een bad neemt. Met paginagrote kleurenfoto's en lijntekeningen. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Olifanten, Dierentuinen
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Dag wereld, ik ben Nhi Linh
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822793 (hardback)

Besprekingen

Ter ere van de eerste verjaardag van het olifantje Nhi Linh uit Diergaarde Blijdorp te Rotterdam, is er nu dit boek over haar. De eerste stapjes, het melk drinken bij moeder, het ontdekken van de eigen slurf, de bescherming van de kudde, het spelen met nichtje Faya en hoe Nhi Linh steeds iets meer leert, wordt in tien hoofdstukjes ter grootte van een dubbele pagina besproken. De tekst staat steeds, samen met een vrolijk getekende kleurenillustratie, op de ene pagina en een vertederende kleurenfoto van Nhi Linh vult de andere. Er is gebruikgemaakt van verschillende lettertypes en -groottes. Het taalgebruik is eenvoudig, de informatie erg beknopt. Het vrij grote boek informeert weinig over de verblijven en de andere olifanten, niets over de dierentuin zelf of olifanten in het wild; het is vooral een korte kennismaking met de jonge olifant. Een leuk souvenir voor bezoekers van Nhi Linh. Wat minder geschikt als een educatieve kennismaking met de diersoort. De foto’s zijn grotendeels besch…Lees verder

Dag wereld, ik ben Nhi Linh

Nhi Linh, een babyolifantje, wordt geboren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Alle olifanten trompetteren van plezier. Grote heldere kleurenfoto’s illustreren het bijzondere van dit pasgeboren olifantje. Zo kom je verder te weten dat ze al na een paar dagen kan stappen en bescherming zoekt tussen de poten van mama olifant. Haar mama leert haar wat ze zoal kan doen met die lange slurf en zo komen we bij elke prent iets meer te weten over Nhi Linh. Het geheel oogt klassiek. De paginagrote foto's zijn helder maar boeien niet echt en bieden ook weinig nieuwe inzichten in het leven van deze babyolifant. Inhoudelijk wordt er niet veel gebracht, de weetjes zijn summier en de teksten komen wat ongeïnspireerd over. Frisse, origenele accenten ontbreken om er meer van te maken dan een gewoon kijkboek met vertederende foto's.


Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Lees verder op Wikipedia