Boek
Nederlands

Palestina : geschiedenis van een kolonisatie

Lucas Catherine (auteur)
+1
Palestina : geschiedenis van een kolonisatie
×
Palestina : geschiedenis van een kolonisatie Palestina : geschiedenis van een kolonisatie

Palestina : geschiedenis van een kolonisatie

Geschiedenis van Palestina, het zionisme en het conflict tussen Israe͏̈l en de Palestijnen, gezien vanuit anti-zionistisch perspectief.
Titel
Palestina : geschiedenis van een kolonisatie
Auteur
Lucas Catherine
Taal
Nederlands
Editie
Derde, herziene uitgave
Uitgever
Berchem: Uitgeverij EPO, 2017
348 p. : ill.
ISBN
9789462671195 (paperback)

Besprekingen

In vijftien hoofdstukken komen de geschiedenis van Palestina, het ontstaan van de staat Israël, de Palestijns-Israëlische oorlogen, het ontstaan van de PLO, het vredesproces en de huidige stand van zaken in het Palestijnse conflict aan de orde. Ook is er aandacht voor de betrokkenheid van België en het ontstaan van een Palestijnse en Zionistische lobby in België en hun invloed. Als bijlagen UNO-resoluties, een notenapparaat, atlas en bibliografie. De hoofdstukken bevatten talrijke zwart-witfoto's en tekeningen van diverse fotografen en tekenaars ter ondersteuning en illustratie van de tekst. Het boek is vlot en boeiend geschreven, heeft een informatief karakter en leest gemakkelijk. De auteur heeft talloze boeken geschreven over Palestina, de Palestijnen en de islam. Hij is een overtuigd anti-Zionist en laat in het boek duidelijk zijn kijk op het conflict in het Midden-Oosten zien.

Over Lucas Catherine

Lucas Catherine, schrijversnaam van Lucas C.L. Vereertbrugghen (Brussel, 1947), is een Belgisch auteur die voornamelijk publiceert over islam en over kolonisatie, in het bijzonder van Congo en Palestina. Hij noemt zich 'historicus van Vergeten Zaken'.

Catherine studeerde film aan het RITCS in Brussel. Na het behalen van zijn graad in 1970 werd hij documentalist bij de BRT. Van 1983 tot 1990 woonde hij in Khartoum, Rabat en Dar es Salaam.

Publicaties

  • Honderd jaar kolonisatie in Palestina, 1978
  • De zonen van Godfried van Bouillon. De Zionistische lobby in België, 1980 (vertaald in het Arabisch)
  • In naam van de Islam. Godsdienst als politiek argument bij Mohammad en Khomeiny, 1985
  • De Palestijnen, een volk teveel?, 1988 (met o.a. Noam Chomsky)
  • 3 x weg van Zanzibar, 1992
  • Vuile Arabieren. Bedlectuur voor Vlaams Blokkers, 1993
  • Lees verder op Wikipedia