Boek
Nederlands

Het kabouterboek

Loes Riphagen (auteur)
+1
Het kabouterboek
×
Het kabouterboek Het kabouterboek

Het kabouterboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kabouter Kik neemt je mee in de wereld van de moderne, stadse kabouter. Leer alles over hoe kabouters leven, wat ze de hele dag doen en hoe ze zich zo goed verborgen weten te houden. Prentenboek met speelse, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kabouters
Titel
Het kabouterboek / tekst en illustraties Loes Riphagen
Auteur
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2023
[64] p. : ill.
ISBN
9789025777456 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over het leven van een moderne kabouter. In ‘Het Kabouterboek’ neemt de kleine kabouter Kik de jonge lezer mee in de wereld van de moderne, stadse kabouter. Ontdek hoe kabouters leven, wat ze de hele dag doen en knutselen en hoe ze zich zo goed verborgen weten te houden. Of het nu het stappenplan is voor het maken van een kaboutermuts of een dwarsdoorsnede van een kabouterhuis, elke pagina staat vol bijzondere details. In duidelijke taal en lichtvoetige stijl geschreven, met een grote hoeveelheid speelse en sfeervolle kleurenillustraties van de kabouterwereld. Vanaf ca. 4 jaar. Loes Riphagen is een Nederlandse jeugdauteur en -illustrator. Ze schreef meerdere boeken, waaronder ‘Kom mee, Kees’ en ‘Coco kan het!’ (Prentenboek van het jaar 2021).

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (Oene, 5 maart 1983) Is een Nederlandse illustrator en schrijver van kinderboeken. Zij is bekend van haar prentenboeken waarvoor zij zowel de tekst als de illustraties verzorgt.

Leven en werk

Riphagen volgde de opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. In 2008 debuteerde Riphagen met haar prentenboek Slaapkamernachtdieren. Hierna verschenen in Nederland de boeken Huisbeestenboel, Superheldjes, Miniheksen, De gele olifant, Vlieg op dikke bromvlieg, Zzz, Kreukel, Bij de neus genomen, De grootste griezel, De nachtmerries van Loes en Coco kan het! van haar hand. Zij schreef en illustreerde ook titels voor buitenlandse uitgeverijen.

Ook illustreerde zij boeken van andere auteurs zoals Alain Clark, Bette Westera, Jozua Douglas, Annie…Lees verder op Wikipedia