Boek
Nederlands

Ergens in de sneeuw

Linde Faas (auteur)
+1
Ergens in de sneeuw
×
Ergens in de sneeuw Ergens in de sneeuw

Ergens in de sneeuw

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een meisje dat thuis geen kerstboom heeft, wordt door een eland meegenomen naar het winterbos. Samen met de dieren versiert ze een kleine dennenboom met de mooiste schatten uit het bos. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Papa
Titel
Ergens in de sneeuw / [tekst en illustraties] Linde Faas
Auteur
Linde Faas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023 | Andere uitgaven
[36] p. : ill.
ISBN
9789047713692 (hardback)

Besprekingen

Een sprookjesachtig prentenboek over een meisje wiens vader het te druk heeft om een kerstboom op te zetten. Overal in de stad zijn andere mensen wel in de kerststemming. Het meisje dwaalt door de stad en er steekt een sneeuwstorm op. Opeens doemt er een eland op die het meisje meeneemt naar een bos met een kleine dennenboom zonder versiering. Samen met de dieren uit het bos gaat ze op zoek naar versiering. De kerstboom wordt prachtig met alle besjes, takjes, blaadjes, dennenappels en zelfs ijspegels. Met poëtische korte tekstjes en bladvullende, sfeervolle, kunstzinnige illustraties in kleur. Linde Faas (1985) is een zeer bekende Nederlandse animator, illustrator en regisseur. Ze schreef meer dan vijftig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 4 jaar.

Ergens in de sneeuw

Het is winter en buiten dwarrelt de sneeuw in fijne vlokjes voor de huizen. Binnen achter de verlichte ramen straalt er een gezellige kerstsfeer. Alleen de kamer van waar Sofie triest naar buiten zit te staren, ziet er ondanks een piepklein lampje erg koud en grijs uit. Achter het raam daarnaast zit papa te werken in het schemerlicht van zijn computer. Hij heeft geen tijd voor een feest en dus gaat Sofie zelf op zoek naar iets fijns, magisch, vrolijks, iets speciaal voor haar. En dat vindt ze. Want aan de rand van de stad, waar de lichte vlokken plaats maakten voor een woeste sneeuwstorm krijgt ze bescherming van een grote eland met vriendelijke ogen. Warm en veilig neemt hij haar op zijn rug mee naar het punt waar de stad eindigt en het onbekende begint. Naar een plek aan de rand van een krakend blauw meer waar een klein boompje als het ware op haar lijkt te wachten. Met de hulp van tal van dieren en een verzameling wonderdingen uit de natuur, tovert ze het om in een boompje dat g…Lees verder