Boek
Nederlands

Kaatje zegt NEE!

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kaatje zegt NEE!
×
Kaatje zegt NEE! Kaatje zegt NEE!

Kaatje zegt NEE!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kaatje wil naar buiten, de tuin in. Omdat het net heeft geregend, moet ze haar laarsjes aan doen. Maar daar heeft Kaatje geen zin in! Prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Luisteren, Stout zijn
Titel
Kaatje zegt NEE!
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044828146 (hardback)

Besprekingen

Kaatje wil buiten spelen, maar weigert haar laarzen aan te doen terwijl het net geregend heeft. Met natte sokken komt ze terug. Er is heel wat overredingskracht nodig om haar met droge sokken en laarzen weer naar buiten te laten gaan. Deel uit een uitgebreide serie met de peuter Kaatje in de hoofdrol. In dit prentenboek komt 'dwarsliggen' op een speelse, herkenbare wijze aan bod. Alles gaat in goede harmonie; een echte krijspartij blijft uit. Op elke linkerbladzijde staat de tekst in duidelijke zwarte letters op een heldergekleurd vlak dat zwart omlijnd is. Rechts zien we de platen in hetzelfde formaat. Vrolijk gekleurde, levendige afbeeldingen van Kaatje in grove penseelstreken tegen een gekleurde achtergrond. Tekst en platen sluiten goed op elkaar aan en het woordgebruik is aangepast aan de leeftijdsgroep. Grappige details en een leuke sokkenpuzzel op het schutblad geven net iets extra’s. Het boek is goed bestand tegen peuterhandjes door de twee afgeronde hoeken en heel stevig gelam…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia