Boek
Nederlands

De piloot

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De piloot
×
De piloot De piloot
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat zijn de taken van de piloot? Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Piloten
Titel
De piloot
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811636 (hardback)

Besprekingen

Informatief prentenboek in vrij groot formaat over het beroep c.q. de werkzaamheden van een piloot. Er wordt onder meer aandacht besteed aan het uniform, benodigdheden (cockpit, kompas, etc.), veiligheid, contact met de verkeerstoren en de rol van de piloot tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig. De tekst - beschreven vanuit het perspectief van de kleuter - is summier (ca. zes regels per bladzijde) en op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven is een kleinere vierkante illustratie afgedrukt in dezelfde techniek (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, bolle gezichten waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. Stevige en inhoudelijk sympathieke uitgave voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. In dezelfde opzet verschenen ook uitgaven over de juf, de brandweer, de tandarts* en de bakker**.

De piloot

‘De piloot’ is een boekje uit een reeks van educatieve en informatieve prentenboeken voor kleuters. Elk boek behandelt een ander beroep. Eerder verschenen: De brandweerman, De juf, De kapper, De bakker, De politieman, De postbode en De tandarts. Veel kleuters dromen ervan om piloot te worden. Vliegtuigen trekken aan en fascineren. In dit boek wordt het beroep van piloot nader bekeken. Welke kledij draagt hij, welke instrumenten moet hij bedienen, met wie werkt hij samen en wat moet hij allemaal doen tijdens een vlucht? Het zijn veel vragen die hier stapje voor stapje worden beantwoord op een duidelijke manier. Het boek bevat heel wat informatie en draagt bij tot de verrijking van de woordenschat. Het is geen doorlopend verhaal maar geeft een goed beeld van het beroep en wat er achter de schermen bij komt kijken. De illustraties zijn eenvoudig en in de typische stijl van Liesbet Slegers. De linkerzijde is telkens voorbehouden voor de tekst, even doorbroken door nog een kleine illust…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia