Boek
Nederlands

De oogarts

Liesbet Slegers (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Fien gaat naar de oogarts, die allerlei testjes met verschillende toestellen doet. Uiteindelijk krijgt ze een bril. Prentenboek over het werk van de oogarts, met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Brillen, Oogartsen
Titel
De oogarts
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044837766 (hardback)

Besprekingen

Dit vijfentwintigste deel in een serie informatieve boeken over beroepen van Liesbet Slegers gaat over de oogarts. Het bijna vierkante prentenboek start met een introductie over de ogen, de oogarts en zijn/haar apparatuur. Daarna wordt de lezer meegenomen aan de hand van het personage Fien. Zij brengt een bezoek aan de oogarts, moet daar allerlei testjes ondergaan met behulp van de al geïntroduceerde apparatuur en krijgt een bril aangemeten. Op de laatste spread staat nog een interessant weetje en een spelletje met je ogen. De vrij lange teksten in korte heldere zinnen staan in duidelijke schreefloze letters links op iedere spread afgedrukt met wat kleine kleurenillustraties erbij. De rechterbladzijde is meestal paginavullend geïllustreerd, met grote, zwartomlijnde figuren in vrolijke kleuren. Soms zijn er woordjes of korte teksten aan toegevoegd ter verduidelijking. Grote informatiedichtheid weet de auteur te bereiken in tekst én beeld. Een erg waardevolle serie voor weetgierige kleu…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia