Boek
Nederlands

De dokter

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De dokter
×
De dokter De dokter
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
De dokter
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822571 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant prentenboek over een bezoek aan de dokter. Na een informatief begin over wat een dokter is en wat hij doet, is Bas de eerste patiënt bij de dokter. Hij heeft koorts en moet hoesten. De dokter onderzoekt Bas en schrijft hem een medicijn voor. Daarna komt een mama met een baby; de baby krijgt een spuitje dat tegen nare ziektes beschermt. Dan gaat de telefoon: de dokter moet gauw naar de spoedafdeling. Daar wacht een huilende kleuter die gevallen is met de fiets. Onderzoek, een foto maken van het gebroken bot en een prachtig gipsverband zijn het gevolg! Het verhaal wordt verteld door tekst en illustraties samen. De tekst staat steeds linksonder, met enige dialoog en to the point; een kleine detailtekening boven de tekst maakt de linkerpagina af. Op de rechterpagina staat telkens een paginagrote, kleurrijke schildering met omlijnde figuren. Uit de sfeervolle prenten spreekt lieve, zorgzame aandacht voor elkaar. Het informatieve gedeelte (wat is en doet de dokter) is vooral …Lees verder

De dokter

De meeste kinderen weten wat het betekent als je het over de dokter hebt. Als je je niet goed voelt of echt ziek bent, dan komt de dokter. In dit boek zie je de dokter met haar dokterstas vol dokterspullen. Ze onderzoekt haar patiënten. De dokter weet een heleboel over pijn, ziektes, medicijnen en spuitjes. Er bestaan verschillende soorten dokters. Zoals de dokters die in het ziekenhuis werken, maar ook speciale voor ogen, oren en tanden. Alle dokters zijn er om je beter te maken.

Het zoveelste informatief boek van Liesbet Slegers over een beroep. Na de verpleegster nu de dokter, heel levensecht een vrouw! Slegers' eenvoudige illustraties zijn haar handelsmerk.Er wordt vrij veel informatie gegeven, vaak via een klein verhaaltje over een kind bij de dokter.


Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia