Boek
Nederlands

Straatlawaai : 15 nieuwe verkeersliedjes

Levende muziek (muziek), Wim Kets (auteur), Lien Geeroms (illustrator)
+1
Straatlawaai : 15 nieuwe verkeersliedjes
×
Straatlawaai : 15 nieuwe verkeersliedjes Straatlawaai : 15 nieuwe verkeersliedjes
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe steek je veilig de straat over? Is je fiets in orde? Vijftien moderne verkeersliedjes, die op de cd in discostijl te beluisteren zijn. Met liedtekst, muzieknotatie en een kleurenillustratie. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.
Titel
Straatlawaai : 15 nieuwe verkeersliedjes / Levende muziek ; met tek. van Lien Geeroms; tekst en muziek Wim Kets
Muziek
Levende muziek
Auteur
Wim Kets
Illustrator
Lien Geeroms
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
32 p. : ill. + cd
ISBN
9789462341548 (hardback)

Besprekingen

Na een bundel fletse en vaak gekunstelde sinterklaasliedjes komt Straatlawaai van Levende Muziek als een verademing, al is dat meer te danken aan de muziek dan aan de teksten.
Levende Muziek brengt muziektheater en schoolvoorstellingen voor kinderen. Voor dit boek werkten ze samen met Strafwerk, een ‘educatieve rockband’ die met hun muziek kinderen verschillende instrumenten en muziekstijlen wil leren kennen. Elk jaar werken ze rond een ander thema, voor dit project was dat het verkeer. Dit levert enerzijds versjes op die heel bruikbaar zijn voor de schoolse verkeersopvoeding. Anderzijds zijn vijftien liedjes rond hetzelfde thema te veel van het goede. De gebruiker zal een keuze moeten maken. In elk geval is er keuze te over, zowel in onderwerpen als in muziekstijlen. Er zijn liedjes om het fietsen te promoten, het fluojasje, de fietshelm of het openbaar vervoer. Er wordt gedroomd over een wereld zonder files en enkele liedjes leren je veilig over te steken of de betekenis v…Lees verder
Bundel met vijftien liedjes voor gebruik als aanvulling op verkeerslessen in het primair onderwijs. In eenvoudige, populaire taal worden allerlei aspecten van het verkeer zoals stoplichten, goede verlichting en zichtbaarheid en oversteken behandeld. De bundel is voorzien van bladmuziek, waardoor de melodie goed te volgen is. In de bladmuziek zijn eenvoudige akkoorden voor de begeleiding (o.a. gitaar, toetsen en saxofoon) opgenomen. In verschillende liedjes is sprake van Vlaams woordgebruik als 'ik word zot' en 'kom eens uit uw kot'. Op de bijgeleverde cd worden alle liedjes in discostijl ten gehore gebracht. In dezelfde opzet verscheen 'Radio Rapido: 13 nieuwe liedjes voor Sinterklaas'* (2013). De kracht van deze bundel zit in de opgewekte en toegankelijke muziek waarmee kinderen kennis kunnen maken met het thema verkeer. Vanaf ca. 6 t/m 11 jaar.

Levende Muziek: Straatlawaai

Met deze verzameling liedjes willen de samenstellers en de muzikanten kinderen op een ludieke manier sensibiliseren voor verkeersveiligheid. De teksten richten zich op kinderen van zes tot twaalf jaar, enkele zijn ook voor kleuters geschikt. De inhoud van de liedjes is wisselend van kwaliteit en af en toe een ietsje overdreven maar ironisch bedoeld o.a. bij 'Wegpiraat'. Maar de muziek is fris, leuk en eigentijds en heeft soms iets van rap. Naast elke tekst staat ook de muziek, er is een demo-cd bij het boek. Deze liedjes kunnen zeker gebruikt worden bij een project over verkeersveiligheid of tijdens een schoolfeest rond dit thema.