Boek
Nederlands

Ik vlieg

Leo Timmers (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een kleine jongen vliegt in zijn fantasie heel ver weg en keert terug naar huis om uit te rusten. Prentenboek met fantasievolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik vlieg
Auteur
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2002
[22] p. : ill.
ISBN
90-6822-996-6

Besprekingen

Leo Timmers heeft een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Zo vallen meteen de kogelronde kopjes met de bolle ogen bij al zijn creaturen op. Zijn personages kan je moeilijk "mooi" noemen; ze zijn zeker niet lief of schattig, maar elke prent is een lust voor het oog, door een bijzonder kleurenspel op de achtergrond, sterk uitgewerkte personages op de voorgrond, een mooi harmonisch kleurgebruik in zijn geheel. Het verhaal is wat bizar, maar heel veel jonge kinderen dromen er van zelf te kunnen vliegen. We zien hoe een kind (een jongetje?) op de eerste prenten uit een raam springt en een vogel achterna wil vliegen. In zijn vrije val ("mama zegt dat alleen vogels kunnen vliegen") ziet hij allerlei andere vliegende dingen voorbij suizen: een tapijt, een vliegende schotel, een heks op een bezem, een supermanachtige stripheld, een engel. Uiteindelijk vliegt het kind met de engel (die wel erg veel op mama lijkt) langs maan en sterren door het heelal. En als het kind in slaap valt, krijgen we no…Lees verder
Prentenboek bestaande uit achttien illustraties over een jongetje dat in zijn fantasie wegvliegt. Zijn moeder zegt dat alleen vogels kunnen vliegen, maar hij ziet ook vliegende tapijten, schotels, striphelden, bezems en zichzelf vliegende als een engel en hij ontmoet de maan en de sterren en denkt aan thuis, waar hij kan uitrusten en nieuwe plannen kan maken om weer ver weg te vliegen. De karikaturale, maar fantasierijke, felgekleurde illustraties van het jongetje en zijn ontmoetingen tijdens de reis zijn gevat in een geschilderde rechthoekige ondergrond met daaromheen een breed wit kader. Op elke pagina bevindt zich één tekening met een regel tekst eronder. Rood omslag met een witte tekst en één kleine illustratie. Een dromerig verhaal dat oudere kleuters wel zal aanspreken, maar vooral een kijkboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Leo Timmers

Leo Timmers (Genk, 12 februari 1970) is een Vlaams jeugdauteur en illustrator.

Leven

Door zijn dyslexie las Timmers tijdens zijn jeugd meer strips dan boeken. Als gevolg begon hij op zijn achtste zelf stripverhaaltjes te tekenen en te schrijven. Later studeerde hij Publiciteit en Grafische Vormgeving en na zijn studies begon hij als zelfstandig illustrator. Toen hij met zijn gezin naar Brussel verhuisde, schreef hij ook de eerste teksten bij zijn prentenboeken.

Werk

In 1993 debuteerde Leo Timmers als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Zijn cartooneske tekenstijl kenmerkt zich door humor, vorm en kleur en daardoor springen zijn illustraties meteen in het oog. Zijn felgekleurde prenten en scherp afgelijnde figuren passen dan ook bij de humoristische ondertoon van zijn verhalen. Zijn originele stijl is het resultaat van een langdurig proces van wikken en wegen en verschillend…Lees verder op Wikipedia