Boek
Nederlands

Wandelen in Maastricht

Leo Platvoet (auteur)
+1
Wandelen in Maastricht
×
Wandelen in Maastricht Wandelen in Maastricht

Wandelen in Maastricht

In de reeks:
Deze Odyssee-gids bevat vier wandelingen die je de vele gezichten van Maastricht laten zien. Maastricht heeft een on-Nederlandse uitstraling. Zowel Maastrichtenaren als bezoekers omschrijven de stad als Bourgondisch, buitenlands, mondiaal, gezel‐ lig, typisch zuidelijk en zonnig. De stad ligt fraai aan de Maas, met zijn historische binnenstad die ruim 1500 monumenten telt. De monumentale pleinen,
Extra onderwerp
Maastricht, wandelroutes
Titel
Wandelen in Maastricht
Auteur
Leo Platvoet
Taal
Nederlands
Uitgever
[Culemborg]: Odyssee reisgidsen, 2022
83 p. : ill.
ISBN
9789461231376 (paperback)

Besprekingen

Een toeristisch gids met vier stadswandelingen door Maastricht. De routes voeren door het historische centrum, ‘Wyck en Céramique’, langs de rand van de binnenstad en rond de Sint-Pietersberg. Bij iedere route een korte en bondige introductie van de wijk of het stadsdeel. Dan volgt de routebeschrijving, rood gedrukt, met daarin verweven, zwart gedrukt, informatie over de bezienswaardigheden die bij het thema horen en die je onderweg dus gaat zien. Het routekaartje is helder maar erg globaal. Elke wandeling sluit af met leuke adressen om ergens iets te gaan eten of te drinken. Wie alle vier de routes loopt, heeft zo een goede indruk van het echte Maastricht opgedaan. Geïllustreerd met aardige kleurenfoto’s, voorzien van een register van bezienswaardigheden en een hoofdstuk met praktische reisinformatie. Een gids met leuke wandelingen voor iedereen die op stedentrip gaat.

Over Leo Platvoet

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Green Bill

Leonardus Hubertus Gerardus (Leo) Platvoet (Bussum, 18 juni 1951) is een Nederlands politicus. Hij was van 1999 tot 2007 namens GroenLinks lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Levensloop

Leo Platvoet bezocht een rooms-katholieke lagere school in Bussum en tussen 1964 en 1968 de Sint-Vitus ULO (later Maria Mavo) te Bussum. Aansluitend doorliep hij van 1968 tot 1970 de hbs-alfa aan het Goois Lyceum te Bussum. Vervolgens studeerde hij tussen 1970 en 1977 (westerse) sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Platvoet komt uit een politiek actieve familie. Zo was zijn vader ambtenaar van de burgerlijke stand en van 1946 tot 1949 gemeenteraadslid in Bussum, en was zijn zus van 1990 tot 1994 gemeenteraadslid voor GroenLinks in Purmerend. Hij is afkomstig uit de Pacifistisch Socialistische Partij, waarvan hij sinds 1972 lid was. Tussen 1973 en 1978 was hij secretaris van de PSP-afdeling in Bussum. Platvoet was politie…Lees verder op Wikipedia