Boek
Nederlands

Ik ben KameLeon

Kristien Hemmerechts (auteur), An Candaele (illustrator)
+1
Ik ben KameLeon
×
Ik ben KameLeon Ik ben KameLeon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Op zijn eerste schooldag verandert KameLeon ineens van groen naar blauw. Dat vinden de dieren in de klas maar raar. Maar als ze zien dat KameLeon in nog meer kleuren kan veranderen, vindt iedereen hem geweldig. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik ben KameLeon
Auteur
Kristien Hemmerechts
Illustrator
An Candaele
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789462911178 (hardback)

Besprekingen

KameLeon komt te laat op zijn eerste schooldag en alle ogen zijn op hem gericht. Als hij dan ook nog eens spontaan de kleur van zijn blauwe krukje aanneemt, trekt hij nog meer aandacht. Kikker vindt groen mooier. Anderen blauw, want dat is de kleur van vergeet-me-nietjes, van bosbessen en de hemel. 'Hier op school is jouw kleur blauw', concludeert GiRaf. Maar daarop begint KameLeon te huilen. Niet dat hij blauw geen mooie kleur vindt, maar hij wil af en toe veranderen. Gelukkig zien de andere dieren hier nu ook de lol van in. Vol bewondering kijken ze hoe hij springend van krukje naar krukje telkens weer van kleur verandert en er ontstaat direct een feestje met KameLeon als middelpunt. Prentenboek met een duidelijke moraal: iedereen is anders en verschillen moeten gevierd worden. De kleurrijke tekeningen van An Candaele benadrukken de diversiteit. De dieren variëren enorm in lichaamsgrootte: van een muisje tot een giraf die met zijn lange nek soms net niet helemaal op de pagina past. …Lees verder

Ik ben KameLeon

Dit boek is tof om naar te kijken. De tekeningen zijn met potlood omlijnd en lijken handmatig ingekleurd. Het verhaal zelf begint ook leuk. Het gaat over KameLeon die voor het eerst naar school gaat. Op school zijn z’n klasgenootjes erg nieuwsgierig naar wie Kameleon is. Je merkt al meteen dat alle dieren een eigen karakter hebben. Kikker is streng terwijl Olifant juist heel lief is. De dieren schrikken erg wanneer Kameleon opeens van kleur verandert. Op een blauwe kruk wordt hij blauw. Hij krijgt dus de kleur blauw toebedeeld in de klas. Maar dan moet KameLeon huilen. De dieren vragen wat er scheelt. KameLeon vertelt dat hij af en toe eens van kleur moet veranderen. En opeens zit KameLeon op verschillende krukken en tafeltjes en verandert hij heel vaak van kleur. Big roept “Bij mij, bij mij!” (waarom?) en OliFant denkt dat Kameleon wat moet rusten als hij opeens uitgeput neer valt. De dieren zijn onder de indruk - Je kunt toveren! - en bouwen een feestje.

Naar het einde…Lees verder

Over Kristien Hemmerechts

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Kristien Hemmerechts (Brussel, 27 augustus 1955) is een Vlaams auteur.

Leven en werk

Kristien Hemmerechts (officieel wordt haar voornaam gespeld als Christien) studeerde Germaanse filologie aan de Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius (de tegenwoordige Katholieke Universiteit Leuven campus Brussel) en aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1986 promoveerde zij op het proefschrift A Plausible Story and a Plausible Way of Telling It: A structuralist analysis of Jean Rhys's novels.

Zij debuteerde in 1986 als schrijfster van fictie met drie Engelstalige verhalen in de bundel First fictions, Introduction 9' bij de Engelse uitgeverij Faber and Faber. Haar Nederlandstalige debuut en eerste korte roman was Een zuil van zout uit 1987, bij uitgeverij Houtekiet, waarvoor zij de driejaarlijkse Prijs voor het proza, van de provincie Brabant ontving. In 1990 kreeg zij de Vlaamse driejaarlijkse Prijs van de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties