Boek
Nederlands

Het grote Laura's ster boek

Klaus Baumgart (illustrator), Cornelia Neudert (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Laura een ster ziet vallen, neemt ze hem mee en sluit er vriendschap mee. Dan komt de dag dat de ster weer naar huis moet. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, Sterren
Extra onderwerp
verhuizen, sterren
Titel
Het grote Laura's ster boek / tekst Cornelia Neudert ; ill. Klaus Baumgart
Illustrator
Klaus Baumgart
Auteur
Cornelia Neudert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das grosse Lauras Stern Buch
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2005
127 p. : ill.
ISBN
90-5341-741-9

Besprekingen

Van Laura's ster, het populaire boek van de Duitse auteur Klaus Baumgart werd een animatiefilm gemaakt die thans ook in onze bioscopen te zien is.

Dit boek volgt volledig het filmverhaal en is geïllustreerd met prenten uit de animatiefilm.

De inhoud is een flauw en voorspelbaar verhaal over een zevenjarig meisje, Laura, dat met haar ouders en klein broertje naar een nieuwe stad verhuist. Laura heeft het moeilijk om nieuwe vriendjes te maken. Tijdens een slapeloze nacht vindt het kind een uit de hemel gevallen ster met een gebroken punt. Laura neemt de ster mee naar huis en herstelt de punt met een pleister. Maar een ster hoort eigenlijk niet thuis op de aarde. Dankzij de verdwenen ster ontdekt Laura dat buurjongen Max een echte vriend is.

Kinderen die de film zagen, kunnen via dit boek het verhaal nog eens opnieuw beleven. Dat is wellicht ook de enige reden waarom kinderen naar het boek zullen grijpen. De taal klinkt erg stroef en het moraliserend verhaaltj…Lees verder
Naar aanleiding van de release van de in Duitsland geproduceerde film 'Laura's ster' (oktober 2005) verschijnt nu deze titel. Laura is verhuisd en heeft het daar moeilijk mee. Op een avond ziet ze hoe een ster in het park valt. Ze neemt hem mee naar huis om te verzorgen en sluit er vriendschap mee, tot de ster weer terug naar huis moet. Laura krijgt bij het afscheid nemen van de ster hulp van de buurjongen en krijgt er zo weer een nieuw vriendje bij. Toegankelijk verhaal, geschreven in korte zinnen. Ruime bladspiegel, groot, schreefloos lettertype. Op elke pagina staan, wisselend van grootte, digitaal vervaardigde afbeeldingen uit de film. Aantrekkelijk omslag waarop Laura de inmiddels weer glitterende ster loslaat. Veel meisjes vanaf ca. 8 jaar zullen graag naar dit boek grijpen.