Boek
Pools

Maksio idzie do przedszkola

Kathleen Amant (auteur)

Maksio idzie do przedszkola

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Maksio gaat voor het eerst naar school. De juf laat hem alles zien en stelt hem op zijn gemak. Voordat hij het weet, is de dag alweer voorbij. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Maksio idzie do przedszkola
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Pools
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
De eerste schooldag van Milan
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044845631 (hardback)

Besprekingen

Eindelijk is het zover en mag Maksio voor het eerst naar school. Hij wordt door zijn moeder gebracht en alle activiteiten van de dag komen chronologisch voorbij: waar zijn jas mag hangen, de kring, het voorlezen, naar het toilet gaan, het samen eten samen drinken, het buiten spelen enzovoort. Zo'n dag gaat snel voorbij en voordat Maksio er erg in heeft, komt zijn moeder hem al weer ophalen. Vrijwel vierkant prentenboek; deel uit de serie over Maksio (in de Nederlandse taal Milan). De illustraties beslaan telkens de beide bladzijden en de tekst is ondergeschikt aan de vrolijke, met verf ingekleurde tekeningen. De stevige bladzijden zijn glad en niet zo gevoelig voor vlekken en 'vieze vingers'. De illustratrice is onder meer bekend van de peuterboeken over Anna. Het boek is gemaakt in samenwerking met de Stad Hasselt en diverse onderwijsorganisaties om kinderen en ouders inzicht te geven in een dagje in de kleuterklas of peuterspeelzaal. Een leuk prentenboek in het Pools met zeer herken…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia