Het verhaal van de Samaritaan

Kathleen Amant (auteur)
+1
Het verhaal van de Samaritaan
×
Het verhaal van de Samaritaan Het verhaal van de Samaritaan

Het verhaal van de Samaritaan

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Lucas gaat wandelen, wordt hij overvallen door rovers. Hij is gewond, maar veel mensen lopen hem zonder te helpen voorbij. Hervertelling van het Bijbelverhaal met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Bijbel
Titel
Het verhaal van de Samaritaan / tekst en illustraties Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789462911659 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Lucas gaat op stap met zijn ezel maar wordt overvallen door rovers. Hij kan zich bijna niet meer bewegen en ligt aan de kant van de weg. Dan komt er een priester langs maar die helpt hem niet. Daarna komt Ruth langs, een trouwe kerkganger, maar ook zij laat hem liggen. Ten slotte komt de Samaritaan langs, die hem verzorgt en naar een herberg brengt. Het verhaal in dit Bijbelse prentenboek, een vrije versie van de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan, is heel goed afgestemd op jonge kinderen. Centraal staan de heel herkenbare mooie kleurrijke tekeningen die telkens een dubbele pagina vullen. Alle figuren en voorwerpen zijn zwart omlijnd en de expressies op de gezichten zijn eenvoudig. De kleuren zijn voornamelijk primair en daardoor heel pakkend. Daarnaast is de korte tekst van zo'n vijf regels opgenomen in een zwarte letter. Het verhaal nodigt uit tot een gesprekje en benoemen van alles wat er te zien is. Enkele woorden vragen om uitleg, zoals herbergier, priester en Samaritaan…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia