Boek
Nederlands

Heksje Mimi tovert taart

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi tovert taart
×
Heksje Mimi tovert taart Heksje Mimi tovert taart

Heksje Mimi tovert taart

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi is jarig. Ze neemt een zelfgebakken slagroomtaart mee naar school. Maar onderweg valt de taart! Gelukkig helpt Roosje met een oplossing. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Gebak, Heksen, Magie
Titel
Heksje Mimi tovert taart / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789044852851 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk peuterprentenboek over een heksje dat jarig is en problemen moet oplossen. Het heksje Mimi wil op school haar verjaardag vieren met een zelfgebakken slagroomtaart. Maar onderweg naar school valt de taart! Gelukkig ontmoet ze Roosje en samen bedenken ze een oplossing. Opgewekt en in duidelijke taal geschreven. Met vrolijke, simpele illustraties in heldere kleuren, met dikke zwarte lijnen. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar. Kathleen Amant (Aalst, 1969) is een bekende Belgische schrijver, illustrator en graficus. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Heksje Mimi'.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia