Boek
Nederlands

Grote Anna en de wiebeltand

Kathleen Amant (auteur)
+1
Grote Anna en de wiebeltand
×
Grote Anna en de wiebeltand Grote Anna en de wiebeltand

Grote Anna en de wiebeltand

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Grote Anna heeft een wiebeltand. Papa legt uit dat onder deze melktand een grote tand groeit. Op school laat Anna de tand zien. Maar dan valt hij er ineens uit! Prentenboek met informatie over tanden wisselen en mondverzorging. Met eenvoudige, paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Tanden
Titel
Grote Anna en de wiebeltand / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044840322 (hardback)

Besprekingen

Grote Anna voelt steeds aan haar tand. Hij zit erg los en pappa en mamma hebben er al naar gekeken. Ze vindt het heel spannend, de tand zou er uit kunnen vallen als ze een appel eet. Maar na het eten van de appel zit de tand nog steeds vast. Dan gaat Anna met haar wiebeltand naar school. Prentenboek in royaal formaat uit de serie over 'Grote Anna'. Dit zeer herkenbare verhaal van een wiebeltand bij een jong kind, wordt weergegeven op grote kleurrijke illustraties over een spread. De eenvoudige figuren zijn weergegeven in grote kleurvakken en met een dikke zwarte omlijning. Alle figuurtjes hebben dezelfde vriendelijke gezichtsuitdrukking. In elke prent staat een tekstblokje van drie tot vijf regels. Deze vlotte en eenvoudige tekst is goed afgestemd op kleuters. Het geheel ziet er vrolijk en verzorgd uit. Achterin staat nog enige uitleg over mondverzorging en het wisselen van de tanden. Informatief en herkenbaar werk voor kinderen die gaan wisselen, maar ook leuk voor in de klas, vanaf …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia