Boek
Nederlands

Anna's grote winterboek

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna's grote winterboek
×
Anna's grote winterboek Anna's grote winterboek

Anna's grote winterboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is winter en Anna ziet hoe het buiten vriest en sneeuwt. Binnen is het warm en gezellig. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Winter
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Anna's grote winterboek
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
50 p. : ill.
ISBN
9789044850239 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en leerzaam peuterprentenboek over de winter. In ‘Anna’s grote winterboek’ ziet Anna wat er in de winter te beleven is. Er valt sneeuw en het vriest. Binnen is het warm en gezellig. In duidelijke taal geschreven. Het boek is voorzien van simpele kleurenillustraties met dikke zwarte lijnen. Kathleen Amant (Aalst, 1969) is een bekende Belgische schrijver, illustrator en graficus. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia