Boek
Nederlands

Slachtoffer 2117

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor De Vries (vertaler)
Een krantenartikel met een foto van vluchtelingen op Cyprus zorgt voor acties met veel geweld en voor overwerk voor het Deense politieteam Q.
Titel
Slachtoffer 2117
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Vertaler
Kor De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Offer 2117
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
479 p.
ISBN
9789044642827 (paperback)

Besprekingen

Freelance journalist Joan Aiguader weet nog niet wat de gevolgen zullen zijn als hij een reportage maakt voor Horas del dia van bootvluchtelingen in Ayai Napa en een dode vrouw in het water. Assad, jaren geleden uit Syrië gevlucht, is volledig geïntegreerd in het Deense politieteam Q, maar het krantenartikel en de daarbij geplaatste foto gaan de wereld over en storten Assad in een nachtmerrie. Hoe kan hij zijn vrouw en dochters nog redden van de meedogenloze Irakees Ghaalib die een catastrofale actie in gang zet om hem te straffen voor gebeurtenissen in het verleden. Team Q ziet zich nu voor een bijna onmogelijke taak geplaatst. Hetzelfde krantenartikel leidt ertoe dat een gestoorde Deense jongeman tot een doldwaze actie besluit waarmee hij de wereld wil straffen voor het wegkijken van alle ellende. Maar eerst moet hij zijn doel zien te behalen in zijn computerspel: 2117. Jussi Adler-Olsen (1950) heeft een beklemmend, actueel en angstaanjagend verhaal geschreven, iets wat hem gezien d…Lees verder

Over Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen (Kopenhagen, 2 augustus 1950) is een Deense schrijver.

Hij is vooral bekend geworden door twee boeken over Groucho Marx en zijn reeks misdaadromans rondom Afdeling Q. Tot zijn bestsellers behoren Alfabethuset (1997) en Journal 64 (2010). Diverse van zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald. In 2011 ontving hij De Gyldne Laurbær voor zijn werk: Journal 64.

Werken (selectie)

  • Groucho & Co's groveste - 1984
  • Dansk tegneserie lexikon - den store Komiklex - cartoonencyclopedie, 1985
  • Groucho - en Marx Brother bag façaden - 1985
  • Alfabethuset - Het Alfabethuis - roman 1997
  • Og hun takkede guderne (oorspr. Firmaknuseren) - De bedrijfsterrorist - roman, 2003
  • Washington dekretet - Het Washington decreet - roman, 2006
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties