Boek
Nederlands

Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus

+1
Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus
×
Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus

Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus

Na de Tweede Wereldoorlog doet een Britse vlieger onderzoek naar het lot van zijn vriend met wie hij maanden heeft doorgebracht in een psychiatrische kliniek van de SS. Een financier van duistere praktijken en zijn vriendin raken op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot.
Bevat
Titel
Het alfabethuis ; De bedrijfsterrorist : omnibus
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2011
974 p.
ISBN
9789044617986 (paperback)

Besprekingen

De Deen Jussi Adler-Olsen brak internationaal door met politieromans over Q, de afdeling onopgeloste zaken van de politie van Kopenhagen. De vier tot hiertoe verschenen delen van de reeks werden ook allemaal in het Nederlands vertaald en bleken succesvol genoeg om de uitgever ertoe aan te zetten om twee oudere thrillers van de auteur, De bedrijfsterrorist en Het alfabethuis, samen weer op de markt te brengen. Jammer is wel dat van die gelegenheid geen gebruik gemaakt werd om het grote aantal drukfouten dat met name Het alfabethuis ontsiert, te corrigeren.
De bedrijfsterrorist, Adler-Olsens debuut als thrillerschrijver, speelt zich af in 1996. Peter de Boer is de CEO van Christie NV, een onderneming die zich specialiseert in het via verdachtmakingen en allerlei andere louche trucs vernietigen van bedrijven in opdracht van andere bedrijven. Nu krijgt de Boer plots een koekje van eigen deeg geserveerd. In zijn eigen bedrijf wordt er tegen hem gecomplotte…Lees verder
Twee eerder afzonderlijk verschenen thrillers van de Deense auteur die inmiddels echt is doorgebroken met de serie Q. In 'Het alfabethuis' worden twee Britse vliegers in 1944 neergeschoten boven een geheim project in Duitsland. Ze belanden in een psychiatrische kliniek van de SS bij Freiburg. Met een valse identiteit en door maandenlang te simuleren proberen zij te overleven, maar na zijn ontsnapping kan een van hen geen spoor meer terugvinden van zijn vriend. Jaren na de oorlog doet hij nog een poging en komt terecht bij moorddadige ex-medepatiënten. Behalve een spannend verhaal heeft de schrijver een verhaal geschreven over geëxperimenteer in en misbruik van de psychiatrie, en over de verhouding tussen patiënten die elkaar verdenken van het simuleren van krankzinnigheid. 'De bedrijfsterrorist' kent een Nederlandse context. Een financier van duistere allure raakt samen met zijn vriendin op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot, waarbij gevaarlijke connecties met h…Lees verder

Over Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen (Kopenhagen, 2 augustus 1950) is een Deense schrijver.

Hij is vooral bekend geworden door twee boeken over Groucho Marx en zijn reeks misdaadromans rondom Afdeling Q. Tot zijn bestsellers behoren Alfabethuset (1997) en Journal 64 (2010). Diverse van zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald. In 2011 ontving hij De Gyldne Laurbær voor zijn werk: Journal 64.

Werken (selectie)

  • Groucho & Co's groveste - 1984
  • Dansk tegneserie lexikon - den store Komiklex - cartoonencyclopedie, 1985
  • Groucho - en Marx Brother bag façaden - 1985
  • Alfabethuset - Het Alfabethuis - roman 1997
  • Og hun takkede guderne (oorspr. Firmaknuseren) - De bedrijfsterrorist - roman, 2003
  • Washington dekretet - Het Washington decreet - roman, 2006
  • Lees verder op Wikipedia