Boek
Nederlands

De bedrijfsterrorist

Jussi Adler-Olsen (auteur), Erica Weeda (vertaler)
Een financier van duistere praktijken en zijn vriendin raken op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot waarbij de lading van de in de Bijlmer neergestorte El-Al Boeing een belangrijke rol speelt.
Extra onderwerp
THR, Avontuur-Spionage-Thriller
Titel
De bedrijfsterrorist
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Vertaler
Erica Weeda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Og hun takkede guderne
Editie
7
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2012
546 p.
ISBN
9789044621310 (paperback)

Besprekingen

De Deense auteur (1950) heeft een bijzonder kleurrijke en afwisselende biografie. Hij woonde ook enige jaren in Nederland. In 1997 debuteerde hij met zijn succesvolle thriller Alfabethuset (Het Alfabethuis) over de lotgevallen van twee Britse piloten die in 1944 tijdens een verkenningsvlucht boven Duitsland worden neergeschoten. Hij thematiseert in deze roman de menselijke verantwoordelijkheid en verraad, hetgeen ook de basis vormt van deze thriller die zich in de Nederlandse context afspeelt. Peter de Boer is een financier van duistere allure. Bedrijfsliquidatie is zijn specialiteit. Zijn vriendin is Nicky Landsaat, een alles behalve onaantrekkelijke meisje, afkomstig uit een kansarm Amsterdams milieu. Samen raken zij op dramatische wijze verstrikt in een internationaal complot, waarbij gevaarlijke connecties met het regime van Saddam Hoessein en de werkelijke lading van de in de Bijlmer neergestorte El-Al Boeing een beslissende rol spelen. Geld, internationale politiek en misdaad vo…Lees verder

Over Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen (Kopenhagen, 2 augustus 1950) is een Deense schrijver.

Hij is vooral bekend geworden door twee boeken over Groucho Marx en zijn reeks misdaadromans rondom Afdeling Q. Tot zijn bestsellers behoren Alfabethuset (1997) en Journal 64 (2010). Diverse van zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald. In 2011 ontving hij De Gyldne Laurbær voor zijn werk: Journal 64.

Werken (selectie)

  • Groucho & Co's groveste - 1984
  • Dansk tegneserie lexikon - den store Komiklex - cartoonencyclopedie, 1985
  • Groucho - en Marx Brother bag façaden - 1985
  • Alfabethuset - Het Alfabethuis - roman 1997
  • Og hun takkede guderne (oorspr. Firmaknuseren) - De bedrijfsterrorist - roman, 2003
  • Washington dekretet - Het Washington decreet - roman, 2006
  • Lees verder op Wikipedia