Boek
Nederlands

Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen

Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen

Het Groot Wandelboek Ardennen is uitgegroeid tot een standaardwerk met 100 prachtige tochten, goed voor ruim 700 km wandelplezier. Centrale thema's in deze Ardennengids zijn het uitbundige natuurschoon en de rustige dorpjes en gehuchten. Met dit wandelboek in de hand loop je niet voorbij aan de talrijke, vaak onopvallende, bezienswaardigheden onderweg. Aangezien de auteur constant op zoek is naar
Extra onderwerp
Ardennen, wandelroutes
Titel
Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2006
480 p. : ill.
ISBN
90-209-6555-7

Besprekingen

Deze inmiddels tiende druk is opnieuw herzien. De auteur, die al meer wandelpublicaties op zijn naam heeft staan, bewandelde voor deze editie alle trajecten uit de vorige editie van het boek en toetste de informatie aan de actuele toestand. Daarnaast heeft hij trajecten waar nodig aangepast. Dit boek bevat honderd wandeltochten in de Ardennen die de wandelaar door natuurschoon en langs cultuurgoed leiden. Bij elkaar opgeteld goed voor ruim 700 kilometer wandelplezier. De uitgebreide beschrijvingen van de wandelingen worden voorafgegaan door een korte beschrijving van de diverse gebieden in de Ardennen. Het boek is leuk voor wandelliefhebbers die in deze streek wonen en voor vakantiegangers. Voorzien van wandelkaarten en plaatsnamenregister, geen foto's.

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties