Boek
Nederlands

Aap wordt grote broer

Judith Koppens (auteur), Eline Van Lindenhuizen (illustrator)
+1
Aap wordt grote broer
×
Aap wordt grote broer Aap wordt grote broer
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Aap vertelt trots aan zijn vrienden dat hij een babyzusje heeft gekregen. Maar als hij merkt dat de baby veel aandacht krijgt van mama, vindt hij het minder leuk. Prentenboek met paginagrote illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Aap wordt grote broer
Auteur
Judith Koppens
Illustrator
Eline Van Lindenhuizen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[30] p. : ill.
ISBN
9789044822731 (hardback)

Besprekingen

Aap vertelt aan zijn vrienden hoe blij hij is met zijn nieuwe zusje. Tot hij merkt dat naar zijn idee alle aandacht naar dat zusje gaat. Gelukkig heeft mama aap een goede oplossing bedacht, waardoor Aap zich vol trots de grote broer kan voelen. Stevig vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken. Ontwapenende paginagrote illustraties van de dieren in pittige kleuren tegen een pastelkleurige achtergrond versterken de zeggingskracht van het verhaaltje, waarin tedere vreugde door de komst van de nieuwe baby samengaat met de ergernis van de grote broer, die nu de aandacht van moeder moet delen. De bescheiden tekst leest prettig voor. Kleine grapjes op de tekeningen geven het verhaaltje, waarin de dieren in een menselijke situatie worden neergezet, een leuk apenaccent. Deel uit de serie 'Het dierenplein', waarin steeds een van dierenvrienden Poes, Muis, Aap, Giraf, Konijn en Hond (die zich op de geïllustreerde schutbladen voorstellen) centraal staat. Vanaf ca. 2 jaar

Aap wordt grote broer

Dit prentenboek voor jonge kleuters opent met een voorstelling van de verschillende dieren op het dierenplein. Dit boek is namelijk het zesde in de reeks rond Poes, Muis, Aap, Giraf, Konijn en Hond. De dieren worden voorgesteld op het schutblad vooraan: ze staan naast hun huisje  met een onderschrift over hun belangrijkste eigenschappen. Je voelt dus al wat het centrale thema van deze reeks zal zijn: sociale vaardigheden. Dit keer wordt een groot moment voor Aap beschreven: hij wordt grote broer! Natuurlijk is hij trots als hij zijn zusje kan tonen aan zijn vriendjes, maar zoals dat steeds gaat, zijn zijn trotse gevoelens van korte duur. Wanneer zijn vriendjes langskomen en rond de wieg staan, kan hij er niet meer bij. Wanneer hij met mama wil spelen, heeft ze geen tijd. En dan maakt dat zusje ook nog eens superveel herrie! Gelukkig komt alles op het einde goed. Jammer dat de boodschap dubbel wordt gegeven door middel van een cursief gedrukte conclusie aan het einde.
De prenten …Lees verder

Suggesties