Boek
Nederlands

Bergtochten op IJsland

+1
Bergtochten op IJsland
×
Bergtochten op IJsland Bergtochten op IJsland

Bergtochten op IJsland

In de reeks:
IJsland is een land vol uitersten. Besneeuwde bergen en immense gletsjers naast kokende modderpoelen en nog na gloeiende lavastromen. Met zijn overdaad aan natuur leent IJsland zich er bij uitstek voor om langzaam, te voet, verkend te worden. In dit boek staan 31 bergwandeltochten, zowel dag- als meerdaagse tochten, in totaal 57 dagen bergwandelen verspreid over heel IJsland!
Titel
Bergtochten op IJsland
Auteur
Jolanda Linschooten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2014
218 p. : ill.
ISBN
9789025753573 (paperback)

Besprekingen

Handzame bergwandelgids voor IJsland met acht trektochten van 2 tot 7 dagen en 23 dagtochten in alle moeilijkheidsgraden. Degelijke opzet met werkelijk alle informatie die een bergwandelaar zich kan wensen: overzichtskaart, handig tochtenoverzicht met informatie over moeilijkheidsgraad, lengte, soort wandelterrein etc. Uitstekende wandelinformatie met veel tips voor wat betreft de specifieke moeilijkheden van IJsland, zoals rivierdoorwadingen, spoelzandvlaktes en glaciale vloedgolven. Korte geschiedenis van IJsland en informatieve kaders over fauna en natuur. De uitstekende tochtbeschrijvingen, de tips, de praktische informatie en de mooie foto's maken deze gids onmisbaar voor elke IJsland-bergwandelaar. Mooie kleurenfoto's, routekaartjes en hoogteprofielen.

Over Jolanda Linschooten

Jolanda Linschooten (Leiden 25 april 1966) is een Nederlandse beroepsavonturier en ultraloopster, schrijfster en fotograaf.

Levensloop

Linschooten studeerde pedagogiek en gaf jarenlang les in het Speciaal onderwijs. In 2000 gaf ze haar vaste baan op voor het bestaan als avonturier. Sindsdien schrijft en fotografeert ze voor reis- en buitensportbladen, schrijft boeken en buitensportgidsen en geeft lezingen. Als atlete is ze actief bij ultralopen. Ze werd onder meer Nederlands Kampioen 100 km op de weg in 2011.

De expedities van Linschooten gaan meestal te voet, op ski’s of per kano door de wildernissen van Noord-Europa, Canada en Alaska.

Enkele opmerkelijk tochten en expedities:

  • 1997 - Trans Alaska 1500 km van noord naar zuid door Alaska per mountainbike, te voet en per kano
  • 2006 - Solo-doorsteek te voet over IJsland
  • 2007 - Oversteek op ski’s van de Groenlandse ijskap als eerste Nederla…Lees verder op Wikipedia